ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
SERVISNE INFORMACIJE

bihamk logo

Prema prikupljenim podatcima, na putevima u BIH prometuje se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, dok na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na ugaženi snijeg ili led na kolovozu. Izdvajamo putne pravce: Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Kupres-Livno, Šipovo-Kupres, Livno-Glamoč-Mlinište, Novi Travnik-Bugojno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Posušje-Jablanica, Trnovo-Foča (Rogoj), Foča-Gacko (Čemerno), Vlasenica-Han Pijesak (Han Pogled), Turbe-Karanovac i Čađavica-Banja Luka. Magla smanjuje vidljivost na širem području Bihaća. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnom stanju na putu i da obavezno posjeduju zimsku opremu. - priopćeno je iz BIHAMKA

Promet je zbog radova prekinut u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se promet putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni promet preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

15. siječanj se obilježava kao Dan vozača i automehaničara-ČESTITAMO!

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17