ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
MUP ŽSB

mup sbk logo 820

 

 

Dana 14.01.2021.godine oko 12,05 sati u ugostiteljskom objektu u mjestu Turbe, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i PI Turbe izvršili su kontrolu i pregled osobe B.K. rođen 1995.godine. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U nastavku aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, u ulici Stanična, općina Travnik, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi navedena osoba. Prilikom pretresa pronađene su materije za koje se sumnja da su opojne droge speed i canabis, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Istog dana, oko 18,45 sati u mjestu Kraljevice, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik i PI Turbe izvršili su kontrolu i pregled osobe A.S. rođen 1980.godine. Shodno ranijim operativnim saznanjima, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, u ulici Stanična, općina Travnik, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi A.S.. Prilikom pretresa pronađena je veća količina prosušene zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, određena količina praškaste materije, digitalna vaga za precizno mjerenje, plastične folije za pakovanje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih kaznenih djela.

Osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, priopćili su iz MUP-a ŽSB.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17