ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

 kiseljak-poticaji-u-poljoprivredi

Služba za gospodarstvo, urbanizam i prostorno planiranje općine Kiseljak uputila je javnu obavijest poljoprivrednicima s područja ove općine, upisanim u registar poljoprivrednih proizvođača da do kraja svibnja mogu podnositi prijave, odnosno predati zahtjeve za ostvarivanje novčanih poticaja iz Proračuna Srednjobosanske županije.

Pravo na poticaje imaju proizvođači iz oblasti animalne kao i biljne proizvodnje. Što se animalne proizvodnje tiče, poticat će se govedarstvo i pčelarstvo. Uvjet za ostvarivanje prava na poticaj iz govedarstva je da proizvođač ima najmanje pet mliječnih krava u sustavu otkupa mlijeka dok je uvjet za ostvarivanje poticaja u pčelarstvu posjedovanje najmanje 30 pčelinjih društava.

U segmentu biljne proizvodnje poticat će se novi nasadi maline podignuti u sezoni od jeseni prošle do proljeća ove godine na površini od 0,2-0,5 ha, sa sistemom za natapanje, kao i novi nasadi jagode i jagodastog voća također podignuti u sezoni jesen/2013 -proljeće /2014 godine na površini od 0,1-0,5 ha, sa sustavom za natapanje. U sustav poticaja ulaze i novi nasadi voćnjaka, visokostablašice podignuti u od jeseni prošle do proljeća ove godine na površini od 0,2-0,5 ha.

Zahtjevi se mogu podnositi kod mjerodavne općinske službe, zgrada općine Kiseljak ured br. 26 /II. Do 31. svibnja, a dodatne informacije dobiti na telefon 030/877-815.

(artinfo.ba/ap)

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17