ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

patrik barbic

 Nakon posjeta Portugalu koji ima europskog prvaka u futsalu, Barbić stigao u Kiseljak iz kojeg vuče korijene

Futsal čije ime je kratica španjolskih riječi „futebol de salao“, u prijevodu dvoranski nogomet, sve je popularniji sport na starom kontinentu. Popularnost futsala proširila se tako i na Austriju koja je prije godinu dana formirala svoju državnu reprezentaciju. Osim činjenice da je dobar dio ekipe iz zemalja bivše Jugoslavije, prvi izbornik reprezentacije postaje Patrik Barbić. Ovaj 37- godišnjak tako se upisao u povijest futsala u Austriji. Iako je rođen u Austriji, korijene vuče iz BiH, točnije Kiseljaka iz kojeg su njegovi roditelji otišli još u ranoj mladosti. Patrikovi roditelji nikad nisu zaboravili rodni kraj u kojemu provode dio umirovljeničkih dana, a tu su ljubav prenijeli i na sina.

U kraj iz kojeg vuče korijene Patrik Barbić stigao je ovih dana iz Portugala gdje je boravio na poziv Jorga Braza, trenera reprezentacije Portugala, aktualnog europskog prvaka.

 

IMG-d2bc0c4709103530d5d58ac47acfc4d7-V.jpg

S Patrikom smo razgovarali o njegovoj ljubavi prema sve popularnijem futsalu iza kojeg stoje FIFA-a i UEFA, nogometnim talentima s ovih prostora, planovima. „Futsal igram godinama. 12 godina sam igrao za ekipu „Sella Rossa“. S obzirom na rast popularnosti futsala u mnogim europskim zemljama i u Austriji je prije godinu dana formirana državna reprezentacija. Meni je ponuđeno da budem njezin prvi izbornik i ja sam to rado prihvatio. Iza nas su prve utakmice, a vjerujem da su rezultati tek pred nama jer smo na samom početku“, kaže nam izbornik futsal reprezentacije Austrije.

Osim posla izbornika, Patrik je i trener nogometne lige Akademije Sankt Pölten u Austriji. Popularnost futsala širi se i na regiju zapadnog Balkana, Hrvatsku, Srbiju i BiH, područje u kojemu nogometnih talenata nikad nije nedostalo. Patrika smo pitali o vezi između futsala i nogometa koji je godinama najpopularniji sport na ovim prostorima. „Ukoliko želite postati vrhunski nogometaš, najbolja škola kroz koju možete proći je futsal. Kad savladate futsal koji je dosta dinamičniji, uspjeh na travnjaku je siguran“, pojasnio nam je Patrik Barbić.


Boravak u Kiseljaku Patrik koristi i za obilazak nogometnih turnira koji su upravo sad u punom jeku. Kaže da uživa u utakmicama na kojima je vidio puno talentiranih igrača. „BiH i zemlje okruženja oduvijek su imale mnoštvo talentiranih nogometaša. Dio njih je i u reprezentaciji čiji sam izbornik. Turniri koje sam ovih dana gledao u Kiseljaku, su izvrsna prilika za pokazati talent, događaji na kojima se ljudi druže i ta je toplina nešto što meni u Austriji nedostaje“, priznao nam je Patrik Barbić, izbornik futsal reprezentacije Austrije. Uvjeren je da će reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen za par godina dovesti do europskih kvalifikacija, na ponos i zemlje iz koje vuče korijene.

Kako priča o Patriku Barbiću ne bi bila zanimljiva samo dominantno muškim obožavateljima nogometa, donosimo i podatak koji bi itekako mogao zanimati pripadnice ljepšeg spola. Patrik Barbić trenutačno nema djevojku!

IMG-b6f6615728b123171941e040224d44bc-V.jpg

IMG-53bdad662cdac10492b744b6fecaecdf-V.jpg

 

AP/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17