ZBOG UHIĆENJA NOVALIĆA

jelka m maska

Odgođena je sjednica Vlade Federacije BiH koja je trebala početi u devet sati u Sarajevu. Kako je potvrđeno za portal Klix.ba, bit će održana samo telefonska sjednica o ukidanju stanja prirodne nesreće u Federaciji BiH.

Naime, kako saznaje sarajevski portal, premijer FBiH je preko svoje odvjetnice Vasvije Vidović dao usmenu punomoć da Jelka Milićević održi sjednicu Vlade, ali ona je tražila odgodu jer punomoć nije dobila u pismenoj formi.

Zakon o Vlade FBiH u svom članu 10. predviđa da u odsutnosti premijera ili u drugim slučajevima kad premijer nije u mogućnosti obavljati dužnost zamjenjuje ga jedan od zamjenika premijera koje on odredi.

U slučaju da premijer nije u mogućnosti odrediti koji od zamjenika će ga mijenjati, kao i u slučaju upražnjavanje mjesta premijera, predsjednik Federacije BiH odredit će jednog od dva zamjenika koji će obavljati dužnost premijera.

Podsjećamo, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić prenoćio je u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu u Istočnom Sarajevu, zajedno s direktorom FUCZ-a Fahrudinom Solakom i vlasnikom”Srebrene maline” Fikretom Hodžićem, a zbog afere “Respiratori”.

Sva trojica su u četvrtak saslušani u vezi s događajima u sklopu afere “Respiratori” odnosno procesa kupovine 100 sumnjivih respiratora iz Kine po cijeni od 10,5 milijuna konvertibilnih maraka.

0
0
0
s2sdefault
  • RADOJE
  • Ecos3

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

  • Radoje 2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17