ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

grizelj mladen

Općinsko vijeće Kiseljak večeras je prihvatilo inicijativu općine Grude za pokretanje i provođenje postupka uspostave prijateljstva između općine Kiseljak i općine Grude, s ciljem razvoja prijateljskih odnosa na temelju obostranog razumijevanja i uspostavljanja jače suradnje na svim područjima gospodarskog i društvenog života.

Vijeće je na večerašnjoj sjednici ujedno, jednoglasno,ovlastilo Općinskog načelnika da poduzme sve potrebne aktivnosti u cilju provođenja postupka uspostave prijateljstva, te da potpiše povelju o prijateljstvu između općine Kiseljak i općine Grude. Potpisivanje bi trebalo biti upriličeno u listopadu na tradicionalnom susretu grudskih gospodarstvenika. Naime, upravo je gospodarstvo jedan od glavnih razloga ove inicijative ali i povod nedavne posjete rukovodstva Općine Kiseljak kolegama u Općini Grude.Kako je kazao načelnik Mišurić-Ramljak, općina Grude ima također vrlo respektavilnu poslovnu zonu ali i jake gospodarske subjekte od kojih je nekima Kiseljak već zanimljiv za poslovanje.
Nadalje, prijateljstvom s Općinom Kiseljak ali i brojnim Kiseljačanima i Kiseljačankama pohvalio i načelnik Gruda Ljubo Grizelj prilikom obraćanja na svečanoj sjednici Vijeća za Dan općine.

"Osjećam veliku radost i zadovoljstvo što sam ovdje ali i što imam priliku vidjeti ove respektabilne rezultata koje ste napravili kao i na činjenicu da slavite 755. rođendan Općine jer malo je općina koje imaju tako duboke povijesne tragove" kazao je Grizelj te također čestitao dobitnicima javnih priznanja primijetivši kako su ista pokrila cijeli društveni spektar. Posebno je pozdravio i na pozivu zahvalio Načelniku Kiseljaka poistovjetivši se s njegovim naporima jer, kako je rekao, uz brojna ograničenja koje lokalne zajednice imaju, svaki i najmanji projekt je pravi poduhvat.

Donekle, tada ekskluzivno je najavio kako je pokrenuta službena procedura za uspostavu prijateljstva između ove dvije općine te kazao kako bi i Općini Grude ali i njemu osobno nadasve značilo da se sva dosadašnja suradnja i prijateljstvo i formalizira na obostrano zadovoljstvo te neku novu sinergiju koja će, kazao je, zasigurno poticati neke nove projekte kako bi i Kiseljak i Grude bili mjesta ugodnog življenja na kojima se može ostati i opstati.

 Inače, općina Grude, jedna od četiri u Županiji Zapadnohercegovačkoj, svojim primjerom pokazuje kako za gospodarski uspjeh nije presudan veliki broj stanovnika ili površina lokalne samouprave, već sinergija vlasti i poduzetnika u zajedničkom naporu na traženju najboljih rješenja za što veći broj zaposlenih te što uspješnije gospodarstvo.

Uspješna priča traje već dulje vremena, broj zaposlenih pokazuje pozitivne trendove, strukturu zaposlenih čine uglavnom oni iz privatnih poduzeća, a nadu ulijeva i sve veći broj obrta koji su proizvodno orijentirani.

Krilaticu kako mali mogu biti itekako jaki i primjer drugima pokazuje i način na koji se razvija projekt poslovne zone koja bi mogla postati vrlo uspješna gospodarska priča; sve do sada urađeno upravo vodi ka tomu zaključku.

 artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17