• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

aids svjetski dan 1

Volonterke Crvenog križa Kiseljak povodom 1. prosinca, Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a učenicima Srednje škole "Fojnica" u Kiseljaku održale su četiri prezentacije na spomenutu temu. Učenici su imali priliku saznati općenito nešto više o AIDS-u ali i načinima zaštite odnosno prevencije ove opake bolesti.

U utorak je u planu još deset prezentacija za učenike spomenute škole ali i učenike Srednje škole "Ivan Goran Kovačić".

aids svjetski dan 2

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a se obilježava u gotovo svim državama svijeta a jedan od načina solidaliziranja s ljudima inficiranim i oboljelim od AIDS-a je isticanje crvene vrpce.

Nošenje vrpce zadire u američku tradiciju vezivanja tekstilnih vrpci oko drveta kao znak odašiljanja misli i potpore dragim udaljenim osobama. Crvenu vrpcu kao simbol podrške ljudima oboljelim od AIDS-a, osmislio je 1991. godine slikar Frank Moore (New York 1953-2002). Na tu zamisao je došao nakon što je zapazio da njegovi najbliži susjedi nose žute vrpce kao potporu kćeri koja je kao američki vojnik sudjelovala u Zaljevskom ratu.

aids svjetski dan 3

Budući da crvena boja simbolizira i ljubav i krv, a značenje isticanja vrpce potporu, nastala je crvena vrpca kao autorski nezaštićeni rad koji će se koristiti kao sredstvo podizanja svijesti ljudi diljem svijeta.

im|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17