• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

dje ti je pita

Nakon uvijek odličnih kazališih dana u Vitezu, ljubiteljima kazališne umjetnosti preporučamo posjetu Visokom. Naime, Udruženje "Damar omladine" u ponedjeljak, 30. studenog 2015. godine u 19 sati u Gradskom kinu Visoko organizira odigravanje predstave "Đe ti je pita?"

Riječ je o predstavi u kojoj glumi osamnaestogodišnji Marin Bikić, a u režiji Marka Mirkovića. Predstava rađena po tekstu Antona Drahta ispunjena je bosanskim humorom, odiše bosanskohercegovačkim duhom i temperamentom sažetim u pedesetak minuta.

Lik – provodnik je Bosanac Ćamil koji daje sliku jednog Bosanca koji je pokušao sanjati "Američki san", ali to mu nije uspjelo. Nije uspio odsanjati san, jer mu nedostaju ćevapi, rakija, sevdalinke, jarani i naravno pita.

Fotografiju potpisuje Filip Šarić, grafičku pripremu Borislav Sučić, za muziku i svjetlo zadužen je Loren Laštro, scenografiju Bruno Grebenar, a izvršni producent je Ivan Sajević.

Ulaz na predstavu je besplatan i pristupačan svim populacijama.

Predstava se odigrava u okviru projekta "Umjetnost kroz inkluziju" u sklopu UNDP-ovog projekta "Jačanje lokalne demokracije IV – LOD IV" kojeg financira Europska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 milijuna eura.

im|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17