• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

cetvrti-vikend-dana-kazalista

"Dani kazališta u Vitezu" stigli su i do četvrtog vikenda održavanja koji će ujedno biti i najsadržajniji, a u sklopu kojega će Vitez obilježiti i Europsku noć kazališta. Za ovaj vikenda najavili su iznenađenja, ali krenimo redom.

U petak, 20.11. očekuju nas dvije predstave. Prva na rasporedu je "Ku'š sad Strajlo", Teatra "Scena" iz Novog Grada. Ljudi se sve teže žene, godine prolaze i donose samoću i otrežnjenje. I Strajilo je prošao u mladosti svijeta, ali se uvijek vraćao Grmeču gdje ga je zatekao rat u kojem je izgubio imanje, otišao u Vojvodinu i zaljubio se, ali se opet vratio u rodni kraj i obnovio imanje. Ima sve - ali nema nikoga. Samoća ga tjera da se na kraju ipak odluči ponovo tražiti ljubav koju je ostavio. Predstava se igra s početkom u 19 sati.

Druga predstava je "Presuda: Tiha likvidacija", Mostarskog teatra mladih 1974. Sam na pozornici, Sead Đulić prekapa po svom životu skupljenom u 50 kutija od cipela - sve su to fragmenti njegova postojanja, segmenti njegova rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih su pedeset kutija koje, po željama iz publike, vadi, otvara, i raspliće svoj život... Ova predstava na rasporedu je u 20 sati.

U subotu, 21,11. nas očekuje prvo iznenađenje. Predstava "Maske", MTM-a 1974, koja je interaktivna i tretira maloljetničko nasilje, nasilje u obitelji, te rodno zasnovano nasilje. Interaktivna predstava sa stopostotnim uključenjem u proces svih nazočnih. Bavi se problemom nasilja i ima preventivnu funkciju, jer radi na doživljenom nasilju samih sudionika istražujući uzroke i sagledavajući posljedice sa katarzičnim završetkom. Ulaz je besplatan i svi koji se žele upoznati s tehnikom forum teatra dobro su došli.

Također, u subotu će publika imati priliku pogledati predstavu "Portret maligne čelije", u izvedbi Amaterskog pozorišta "Branislav Nušić" iz Šida. Predstava je ograničena na 40 gledatelja, te će se igrati u tri termina, u 17, 18 i 19 sati. S obzirom na veliki interes, preporučamo rezervaciju ulaznica. O samoj predstavi... riječi su suvišne... nakon posljednje scene samo nijema tišina i urezana rečenica: Posjeta je završena!

Istu večer, s početkom u 20,30 sati u kazališnoj dvorani Vitez biti će igrana i predstava "Cezaria", u izvedbi Dramskog studija SPKD "Prosvjeta" iz Višegrada. Stvarnost ostavlja mnogo prostora mašti. Atipičan, vantjelesni život mlade junakinje, osobe sa invaliditetom, koja se svojim umom bori protiv svakodnevnih iskušenja...

Za nedjelju, 22.11. smo pripremili iznenađenje za našu najmlađu publiku. Umjesto predstave "Malo morgen", u dogovoru s našim prijateljima iz DIS teatra, prikazat ćemo predstavu "Kamen mudrosti". Ovo je priča o troje prijatelja, pripovjedača priča, koji, lutajući šumom, traže put kući. Međutim, ona u sebi skriva plemenitu i vrlo delikatnu poruku najmlađima koji u svom odrastanju moraju riješiti mnoge tajne da bi došli do saznanja o dobru i zlu. Ova predstava za djecu na rasporedu je u nedjelju, 22.11, u 13 sati.

"Lilika", monodrama u izvedbi CZK Čelinac, priča je o neodoljivo iskrenoj djevojčici na pragu puberteta, koja publiku ostavlja u dilemama o vrijednostima današnje obitelji, društva, cjelokupnog sustava. Ova predstava igra se s početkom u 17 sati.
Hit predstava Gradskog kazališta mladih Vitez, monodrama Antona Drahta "Đe ti je pita?" govori o Ćamilu koji daje sliku jednog Bosanca koji je pokušao sanjati "Američki san", ali to mu nije uspjelo. Nije uspio odsanjati san, jer mu nedostaju ćevapi, rakija, sevdalinke, jarani i naravno pita. Kada i kome Ćamil postavlja pitanje "Đe ti je pita?" saznajte u nedjelju, 22.11. s početkom u 19 sati.

im|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17