ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

Semir Osmanagić, glavni istraživač i, kako sam tvrdi, pronalazač Bosanskih Piramida otkrio je ulaz u drugu razinu tunela koji se nalazi ispod podzemnog labirinta Ravne u Visokom.

U rujnu 2015. godine otkriven je skup kompleksnih tunela 20 metara ispod postojeće prve razine koji je iskopan prije skoro 10 godina.

Druga razina tunela ili “Ravne 2” kako ga je prozvao doktor Osmanagić, zapečaćeni su baš kao i Ravne tuneli. Materijal koji se koristio za popunjavanje tunela identičan je kao i onaj koji postoji u gornjim razinama labirinta.

Prema istraživanju, energetska svojstva podzemnog labirinta identična su onima koji su zabilježeni na piramidama u Visokom što je dovelo istraživače da vjeruju da postoji jaka veza između njih.

Prema Osmanagiću i njegovom timu, preko 1,7 kilometara labirinta je do sada sređeno i raščišćeno, ali kako bi se očistio cijeli kompleks bit će potrebno vrijeme.

Prema izvješćima iz Visokog, otkriće druge razine tunela dalo je Bosanskoj Piramidi drugu dimenziju. Istraživači vjeruju da su okomiti tuneli izgrađeni u cilju povezivanja obje razine. S obzirom da stiže zima, tim planira početi iskopavanje od proljeća 2016. godine.

tekst i foto:faktor.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17