ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

 Kažu da njihov talent nema granice, da su posebne i upečatljive. Oni koji vole originalnost sa oduševljenjem iščekuju svaku novu kolekciju sa njihovim potpisom. Maja Sabljić i Lucija Vrljić iz Kiseljaka u nekoliko fotografija rađenih za kampanju 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo ispričale su za Bljesak.infon ponovo svoju modnu priču.


Javnosti su pokazale samo dio svoje kolekcije koja će premijerno biti prikazana na predstojećem tjednu mode 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo koji se održava od 14. do 16. 11. 2015 godine.
"Kolekcija koju smo radile Lucija Vrcić i ja, inspirirana je platnenim vezom, koji imitira tkaninu. Prepletaj je ubačen na različite krojne dijelove odjevnih predmeta. Izrađeni su od eko kože. Bijela košulja koja je korištena za vizual 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je minimalističkog kroja na kojima su ubačeni dijelovi prepletaja, koji se nalazi na prednjoj strani i koji je s resama", rekla je Maja Sabljić, modni dizajner.
Tijekom druge večeri 34. Nivea BH Fashion Weeka Sarajevo zvijezde večeri upravo su bile kreatorice Lucija Vrljić i Maja Sabljić, pobjednice "Perwoll New Generation 2015.
"Stručna komisija državnog tjedna mode u sastavu Emina Husedžinović, Ines Mešević, Marko Feher, Adin Hebib, Saša Martić, Igor Lazić i Saša Savičić izabrali su od 20 finalista Maju Sabljić i Luciju Vrcić za pobjednički modni dvojac projekta "PERWOLL NEW GENERATION 2015" posredstvom kojeg se svake sezone rađaju nova modna imena u BiH.

Lucija Vrcić je rođena 1987. godine u Sarajevu. Srednju umjetničku školu, smjer modni dizajn je pohađala u Kiseljaku. 2005. godine upisuje Modni dizajn na Tekstilno tehnološkom fakultetu. Diplomirala je 2012.godine kada se službeno počela baviti dizajniranjem torbica. Najčešće torbice izrađuje od kože, kožnih ostataka istražujući različite teksture i oblike pogodne za rad u takvoj vrsti materijala.

Inspiriraju je najčešće prirodni oblici, boje, te sve ono što joj se čini privlačno i interesantno. Osim torbica sudjelovala je na različitim izložbama dizajna i modnim revijama, na kojima je osvojila i brojne nagrade.

Priznanje za najbolji studentski rad "24 Sata" na izložbi 07/08 (06.10.2008., Zagreb)
Dekanova nagrada za najbolji studentski rad "24 Sata"
3. mjesto na takmičenju "Modnog Ormara" u Pret-a Porte kategoriji (20.11.2009., Zagreb)
Dekanova nagrada za izuzetan uspjeh ostvaren u II. godini dipl. studija (Siječanj 2010., Zagreb)
Novčana nagrada za sudjelovanje na "Rexona Crystal" reviji (19.05.2010., Zagreb)
Državna stipendija „A“ kategorije
Nagrada za najbolji studentski rad Tekstilno-tehnološkog fakulteta (14.06.2011. Zagreb)
Suradnja sa Idom Prester-Lollobrigida
Sudjelovanje na Modnom ormaru 2012 . godine.
Sudjelovanje na 32.,33.,i 34. Fashion weeku u Sarajevu u suradni sa kolegicom Majom Sabljić.
Na 34. Fashion Weeku u Sarajevu osvojile su 1. Mjesto na „Perwoll New Generation 2015.godine.


Maja Sabljić ima 27 godina. Po struci je magistra inženjerka tekstilnog i modnog dizajna. Rođena je u Sarajevu, a u Kiseljaku je završila srednju Umjetničku školu, smjer ''dizajn odjeće''. 2006. godine je upisala studij Modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.
Sudjelovala je na nekoliko natječaja za mlade dizajnere: 2013. godine ''Split city fashion, ''Modni ormar'' te je postigla dosta dobre rezultate i kritike od strane struke.
Modna revija Lucije Vrcić i Maje Sabljić je na programu 15.11. u Hotelu Holiday s početkom u 20 sati, gdje će za frizuru biti zadužen Frizerski salon Dany, a za make up Nikolina Knežević.


im|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17