ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

Pod geslom: „Ti si nada naša i veselje“, u Mostaru je 31. listopada., održan XVIII FRAMAFEST, festival duhovne glazbe. Domaćin ovogodišnjeg Framafesta bilo je hercegovačko područno bratstvo Frame, u suradnji s Nacionalnim vijećem Frame BiH.
Na festivalu su sudjelovale Frame područnog bratstva Bosne Srebrene, hercegovačka bratstva, te Frame grada Zagreba.

Središnji događaj ovog dana bilo je podnevno euharistijsko slavlje u crkvi sv. Petra i Pavla. Svetu misu predvodio je fra Ljubo Kurtović, u koncelebraciji duhovnih asistenata. U propovijedi framašima je približio značaj glazbe u životu sv. Franje, kao i na ovom Framafestu i životu uopće.
Glazbeni festival započeo je u četiri sata poslijepodne, u dvorani „Herceg Stjepan Kosača“, a nastupilo je 20 izvođača iz BiH i Hrvatske.

Frama Kiseljak predstavila se pjesmom „Neka Bog vodi me“ koju je napisala Tea Komšić, uglazbili Barbara Budimir i Kristijan Šušnjara a aranžman napisao Davor Logarić.

Pjesmu su na FRAMAFESTU otpjevale: Barbara Budimir - glavni vokal, uz podršku pratećih vokala: Nike Bošnjak, Marijane Komšić, Tee Komšić i Valentine Komšić.


Prije samog nastupa nazočne je pozdravio fra Ivan Ševo, zamjenik provincijala Hercegovačke provincije, istaknuvši kako Framaši ne trebaju biti natjecateljski nastrojeni već zajedno okupljeni pjesmom Boga slaviti.
Sukladno tome, svi su dobili zahvalnice, ali kao i svake godine izabrana su tri najbolja izvođača. Nagradu za najbolji tekst osvojila je Frama Čerin, najbolji scenski nastup imala je Frama Međugorje,a cjelokupni pobjednik je Frama Osova.
Ovo je bilo još jedno u nizu lijepih iskustava, piše Ana Gluvić za službenu stranice Frame Kiseljak.

Video: Alajz Čakarić

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17