ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Dugogodišnja tradicija

tucanje-jajima.jpg

Za Uskrs svako kućanstvo jede kuhana i ukrašena jaja, a djeca se vole zasladiti onima od čokolade. Zašto se jede baš ova namirnica i to često u čokoladnom obliku? Odgovore prenosi The Sun. Jedenje čokolade za Uskrs vezano je s korizmom i kršćanskom povijesti. 

Tijekom šest tjedana korizme, kršćani su se odrekli konzumacije svih životinjskih proizvoda, što je uključivalo sve mliječne proizvode i jaja. Današnja čokoladna jaja su zabavna kombinacija religijskog običaja i slatkiša koji djeca izuzetno vole.

Uz poštovanje religijskog običaja, pronašli su način čime će se zasladiti, ali zašto baš jaja? Jaja su bila simbol života i plodnosti. Kršćani su prihvatili jaja kao simbol uskrsnuća Isusa Krista. Isusovo uskrsnuće simbolizira se kroz ljusku jajeta, koja predstavlja grobnicu u kojoj je bio, dok pile koje izlazi iz ljuske predstavlja samog Isusa Krista koji je izašao iz grobnice.

Tradicija jedenja jaja također ima praktičnu funkciju. Kršćani su se odrekli svih životinjskih proizvoda, ali kokoši su i dalje nesle jaja. Stoga su ih ljudi kuhali i ukrašavali bojama te onda kasnije na Uskrs jeli.

Vecernji.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17