ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
VIJEĆE MINISTARA

vlasic1.jpg

''Izgradnjom vjetroelektrane snage do 50 MW na visoravni Vlašić u Srednjobosanskom kantonu stvaraju se uvjeti za proizvodnju električne energije za potrebe bosanskohercegovačkog elektroenergetskog sustava'', priopćilo je Vijeće ministara BiH nakon što je prihvatio Inicijativu i imenovalo izaslanstvo za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o zajmu i projektu između KfV-a, Frankfurt na Majni (KfV), i Bosne i Hercegovine. 

Zajam je težak 36 milijuna eura, a našu zemlju u pregovorima će predstavljati Ministarstvo financija i trezora (zajmoprimac), i Federacije Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Federalno ministarstvo financija, i JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo (agencija za izvršenje projekta).

Projekat će, tvrdi Vijeće ministara, doprinijeti ekonomskom razvoju BiH, uz korištenje obnovljivih izvora energije i smanjenje stakleničkih gasova. 

Procijenjena vrijednost investicije iznosi 75 milijuna eura, a financirala bi se sredstvima kredita KfV i EIB-a u iznosima po 36 milijuna eura i vlastitim izvorima JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo u iznosu tri milijuna eura, piše Bljesak.info.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17