ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Vera Lovrić

 

 vera mirovinaa

Osnovna škola dr. Boris Ćorić Kreševo ispratila je u mirovinu omiljenu učiteljicu, Veru Lovrić.

Omiljena učiteljica bila je i više od toga, jer je svojim učenicima i učenicama osim onih redovnih, školskih lekcija dijelila i one važnije, životne. Ravnatelj Dragan Lalić uručio joj je prigodne darove, a uime cijelog kolektiva poželio joj je ugodnu i dugovječnu mirovinu. 

Kako nam sama učiteljica otkriva, osjećaji se još nisu smirili ni slegli. Miješaju se radost zbog odlaska u zasluženu mirovinu, ali i tuga zbog napuštanja učiteljskog poziva. 

Vera je rodom iz Sarajeva, a učiteljskim pozivom se bavi od 1978. godine. Od tada je ispratila mnoge generacije do svog odlaska u mirovinu, uz izuzetak prekida zbog ratnih događanja. Prije rata je radila u školi "Kata Govorušić" u Fojnici.

"Svaka generacija je ostavila trag u mom životu, i od svake sam i ja ponešto naučila. Bilo je i sretnih i tužnih dana, veselja i plača, ali sve je to sastavni dio života i rada u razredu. Biti bez školskih obaveza i navikavanje na umirovljenički život je poseban period i za prihvaćanje istog treba vremena, tako je i meni to teže palo. Međutim vrijeme je došlo da kredu, ploču i spužvu prepustim mlađim generacijama, a ja pođem u zasluženu mirovinu."; dodaje.

Iako je bilo i teških trenutaka, nikada nije ni razmišljala o napuštanju učiteljskog poziva i bavljenju nečim drugim. Jedan dio je zbog ratnih zbivanja provela izvan razreda, a nakon toga je imala žarku želju ponovo se vratiti radu s djecom. Ta želja joj je i ispunjena u OŠ Kreševo,gdje je i dočekala odlazak u mirovinu. 

Naravno, ima poruku i za sve buduće generacije učenika, ali i prosvjetnih djelatnika : 

"Budućim generacijama učitelja bih poručila da budu pravi nositelji svoga zvanja na način da djecu pored znanja nauče i usade im lijepo ponašanje, dobar odnos jednih prema drugim, poštivanju, suosjećajnosti prema slabijim, solidarnosti i pripreme ih za okolnosti koje će ih čekati u budućnosti. A djeci da prihvate savjete učitelja, ali i roditelja, budu dobri ljudi i da uživaju u učeničkom dobu jer je to najbezbrižniji period života."

Učiteljica Vera je nagrađena i zahvalnicom povodom Dana učitelja, od strane Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽSB.

151497288_1361773257529306_8471384812792403611_n.jpg

I za kraj našeg malog razgovora, otkriva nam tajnu uspješne interakcije na relaciji učenik-učenik, a to je suradnja, međusobno uvažavanje, podrška i osluškivanje potreba učenika, ali i ljubav učitelja prema svome pozivu. 

Nama je preostaje ništa drugo nego ovoj vedroj i srdačnoj učiteljici poželjeti sretnu i mirnu mirovinu.

 

BM/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17