ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Brestovsko: Uskrsna poruka sestara klarisa

hjacinta klarisa brestovsko

SAMOSTAN SVETE KLARE BRESTOVSKO

Ne pamtimo ovakav Uskrs, a ni naše bake i djedovi. Uskrs bez misa, bez klanjanja, bez zajedničkog pjevanja „Gospina plača“ i bez mnogih drugih obreda koji su se utkali duboko u našu tradiciju, ali i emocije, pa sada ne možemo pojmiti da je sutra Uskrs.

Stoga smo posjetili Samostn svete Klare odnosno sestre klarise na Brestovskom koje mole za sve nas u ovim teškim vremenima, koje posebno prikazuju svoja klanjanja i molitve da što prije prođe cjelokupna situacija koja nas je zadesila, da se vratimo na mise, sakramentima, dostojanstvenim pokopima.

Sestra Hijacinta Batinić za portal Artinfo poslala je nekoliko lijepih uskrsnih poruka koje nas mogu voditi i ohrabriti u ovim teškim vremenima, uz želje da ovo sve brzo prođe i da se opet čuje glas ljudi koji slave Gospodina, u njihovoj, ali i svim drugim, kapelicama.

„Ovo su za sve nas teška vremena. Vremena bez odlaska u crkvu, bez misa, bez primanja sakramenata, bez pokopa. Mi posebno molimo i održavamo klanjanje u svom Samostanu za što brži povratak našim životima, uz misu. Molimo za sve žrtve po cijelome svijetu.“

Sestra Hijacinta dotaknula se i potrebe prinošenja naše žrtve riječima: „Kad nam  nije lako, kad netko nam nije drag treba prikazati Bogu žrtvu za dobro svijeta, onda ćemo vidjeti da je to plodonosno i za dobrobit svete Crkve i cijelog svijeta. Jedini nas Isus i draga Gospa mogu spasiti od svih nevolja. Vjerujemo i molimo i nadamo se da će ovo što prije proći.“

Na kraju poželjela je svim ljudima dobre volje Sretan i blagoslovljen Uskrs, uz iskrene želje da ga svi provedemo uz svoje obitelji, sa svojima najdražima i cijenimo dar obitelji.

 

Nikolina J/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17