auto u vodi

 

Zbog obilnih kiša i poplava u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine neki putni pravci su blokirani, a na nekima se promet odvija izuzetno teško.

Kako javlja BIHAMK, zbog veće količine vode na cesti obustavljen je promet u podvožnjaku na ulazu u Žepče s magistralnog puta M-17, kao i na regionalnim putevima R-469 Banovići - Zavidovići (u mjestu Breštica), R-403a Cazin - Gata (u mjestu Tržačka Raštela), R-403b Cazin - Stijena - Ljusina i R-474 Perkovići - Novi Šeher.

Zbog vode na cesti otežano je prometovanje na magistralnim putevima M-15 Prijedor - Sanski Most u mjestu Čarakovo i M-5 Jajce - Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Kako javlja AMSRS, na tom mjestu se izlila rijeka Sana i promet se odvija veoma otežano, jer se voda nalazi na obje prometne trake. Na magistralnom putu M-16.1 Banja Luka - Prnjavor kod pumpe Dušanić na ulazu u Prnjavor promet se odvija otežano jednom trakom.

Od 7 sati na magistralnom putu M-4 Teslić - Kotor Varoš preko prijevoja Borja zbog odrona je potpuno obustavljen promet. Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-4 Banja Luka - Prijedor u mjestu Ramići i potpuno je obustavljen promet.

Zbog izlijevanja rijeke Jošavke u mjestu Jezero (M-5 Jajce - Bihać) u dužini od 50 m zaplavljena je jedna prometna traka pa se vozila propuštaju naizmjenično, jednom prometnom trakom.

Obilne kišne padavine usporavaju prometovanje i na ostalim dionicama u BiH.

Zbog većeg odrona obustavljen je promet na regionalnom putu R-473 Teslić -Tedin Han u mjestu Kamenica.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravaju i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uvjetima na putu.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema mostu i od mosta Graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17