ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
ATLETIKA

050621_kamberovića_polje.jpg

Atletski klub Zenica danas i sutra će biti domaćin najboljim bh. atletičarkama i atletičarima, na kojem će nastupiti i bh. olimpijci Amel Tuka i Mesud Pezer, koji su i državni rekorderi u svojim disciplinama.

Prema riječima generalnog tajnika i trenera u AK Zenica Aziza Kevelja, ovo će biti do sada najmasovnije Državno seniorsko prvenstvo, koje, službeno, počinje u 16.00 sati. Međutim, prije svečanog otvaranja, već u 15.30 sati, na borilišta će izaći seniorke u bacanje kladiva i skoku s motkom, kao i seniori u skoku s motkom. Sutra će u 15.30 sati svoje takmičenje imati seniori u bacanju kladiva.

- Prijavljena su 182 sudionika iz 28 bh. klubova i ovo je do sada najmasovnije natjecanje. Što je važno, svi će nastupiti u službenoj konkurenciji, odnosno nitko nije prijavljen van konkurencije - ističe Kevelj.

Tuka će, napominje, Kevelj, danas nastupiti u trci na 400, a sutra i na 800 metara, kada će nastupiti i donedavni član zeničkog kluba Abedin Mujezinović, koji od ove sezone nastupa za AK Sarajevo.

Pezeru će, pak, konkurent za prvo mjesto u bacanju kugle biti veteran i klupski kolega Hamza Alić, dok zbog ozljede neće nastupiti Sarajlija Kemal Mešić. Nastupit će i bh. rekorder u bacanju koplja Dejan Mileusnić iz AK Zenica...  

 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17