ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski kiseljak open

tenis igrac servis

Prvo kolo kvalifikacija za teniski turnir "Sarajevski kiseljak open" ponudilo je nekoliko sjajnih susreta i nekoliko manjih iznenađenja. Publika je mogla uživati u cjelodnevnom programu, a u prilog je išlo i jako lijepo vrijeme.

Prvi nositelj kvalifikacija Mađar Peter Makk izbacio je Marka Maksimovića bez većih problema (6-1;6-2). U drugom kolu će igrati protiv Francuza Valentina Lapalua koji je sa 6-4;6-2 izbacio Nijemca Alena Moritza Hodžića.

Nizozemac Erdem Isitan je također sa 2-0 u setovima bio bolji od Nijemca Nine Tota (6-3;6-1). U drugom kolu kvalifkacija čeka ga favorizirani Slovak Lukas Pavlovic, koji je sa 6-2;6-3 pobijedio Srbina Pavla Daljeva, kojeg pamtimo po zanimljivom outfitu prije dvije godine.

Drugi nositelj kvalifikacija Tim Heger namučio se sa Nizozemcem Jorisom Hooglandom. Prvi set je osvojio tek u tie-breaku, dok je u drugom na mišiće uspio oduzeti jedan servis protivniku. U drugom kolu kvalifikacija čeka ga miljenik publike, domaći Luka Puljić, koji je izbacio Muhameda Ademovića prepustivši mu po dva gema po setu. Ova dva igrača igrala su u Kiseljaku i 2019, Heger je slavio.

Petar Jović iz Australije izbacio je Irca Prestona Connora, i u drugom kolu igra protiv Hrvata Marina Jakića, koji je iznenađujuće pobijedio sunarodnjaka Antuna Vidaka.

Sjevernomakedonci Obrad Markovski i Stefan Micov odigrali su sjajan meč u tri seta, a na kraju je Micov bio prisebniji i u trećem slavio 10-5.Sad ga čeka odmorni Luksemburžanin Janick Baluska, kojemu je Oliver Jevtović iz Amerike danas predao bez borbe.

Srbin Alexandar Balj nije imao problema protiv Danila Ilića. U drugom kolu igra protiv Stevana Popovića iz Njemačke, koji je priredio iznenađenje izbacivši Slovenca Anzea Arha 2-1 u setovima.

Yann Wojcik iz Poljske, inače treći nositelj kvalifikacija i Nizozemac Elgin Khloebal su svoje protivnike (Moritza Trockera i Roka Stipetića) pobijedili po 2-0, i u međusobnom će srazu odlučiti o prolasku dalje.

Jan Kupčič (Slovenija) Nizozemcu Max Van Wijku je prepustio samo dva gema, a sada igra protiv Crnogorca Rrezarta Cungua,koji je istim rezultatom pobijedio njemačkog predstavnika Dina Karahodžu. Cungu je već igrao finale Kiseljaka 2017.godine.

Hrvat Božo Barun je sa 6-3;6-2 izbacio Samuela Martineza Artjonu iz Španjolske.S ulogom favorita sutra ulazi u susret s domaćim predstavnikom Draženom Petrovićem, koji je u tri teška seta pobijedio Srbina Sabita Šuntića.

Tadija Radovanović i Goran Životić imat će zanimljiv sraz u drugom kolu. Radovanović je danas pobijedio Dimitrija Zupca, a Životić Matiju Žugića.

Viktor Jović je u još jednom super zanimljivom meču u tri seta pobijedio Nijemca Michaela Hoppa, a sutra ga opet čeka težak sraz sa Brazilcem Nicolasom Zanellatom, koji je dobio Antu Tota nakon samo 50 minuta.

Francuz Lillan Breut je Nijemcu Joelu Vincentu Linku prepustio tek jedan gem,a sutra ga čeka novi Njemac,Flemming Peters, koji je danas priredio najveće iznenađenje pobijedivši Rusa Maxima Krapivina u tri seta. Krapivin je bio šesti nositelj kvalifikacija.

Sutra se igra drugo kolo kvalifikacija, a program na svim terenima počinje u 10 sati.

 

  • IMG_3916_Kopiraj
  • IMG_3920_Kopiraj
  • IMG_3925_Kopiraj
  • IMG_3927_Kopiraj
  • IMG_3931_Kopiraj
  • IMG_3936_Kopiraj
  • IMG_3989_Kopiraj

BM/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17