ante mise

Hrvatski nogometni stručnjaci Ante Miše i Robert Grdović karijeru će nastaviti u Turkmenistanu. Miše kao izbornik nogometne vrste, a Grdović kao izbornik tamošnje futsal reprezentacije.

Miše i Grdović su u petak otputovali u Ašgabat kako bi potpisali ugovore, međutim to će biti tek formalnost jer je ovu vijest na svojim službenim stranicama objavio i Nogometni savez Turkmenistana.

 

“Istina je putujem u Ašgabat, upravo ulazim u zrakoplov. Pregovori su trajali oko mjesec dana, a trebao bi potpisati ugovor na godinu plus godinu,” kazao je Grdović za HINA-u.

Grdović je dodao kako su u međuvremenu tražili i izbornika za nogometnu reprezentaciju, pa tako u Turkemenistan putuje i Miše.

“Bit će to veliki izazov u mojoj karijeri. Turkmenistan će u veljači biti domaćin azijskog futsal prvenstva preko kojeg se može izboriti plasman za svjetsko prvenstvo koje je u Litvi u rujnu iduće godine.”

Turkmenistan nikada nije prošao skupinu, no sada se očekuje iskorak.

“Nadam se kako ćemo ostvariti dobar rezultat, očekivanja su velika,” kazao je Grdović dodavši kako se u međuvremenu informirao o reprezentaciji i igračima. “Gledao sam neke utakmice preko youtubea, malo se informirao. Vidjet ćemo kada dođem tamo.”

Legenda hrvatskog futsala je najavila kako u Ašgabatu planirao ostati oko mjesec dana, mora složiti stožer, a pokušat će angažirati i nekog hrvatskog trenera vratara.

“Nadam se kako ću brzo posložiti stvari,” kazao je Grdović koji je bio prvak Hrvatske s Nacionalom, a zadnji posao imao je na klupi MNK Jesenja.

Odlazak u Turkmenistan predstavlja i izazov za bivšeg trenera Hajduka i Iste 1961. Miše je bio pomoćnik Anti Čačiću na klupi hrvatske reprezentacije, a sada će imati priliku samostalno voditi neku reprezentaciju. Za kormilom nacionalne vrste naslijedit će Yazgula Hojageldjeva koji je reprezentaciju vodio dvije godine.

Turkmenistan se trenutačano nalazi na 136. mjestu FIFA-ine ljestvice, a na nedavnom azijskom prvenstvu zauzeo je posljednje mjesto u skupini F s tri poraza (Japan 2-3, Uzbekistan 0-4, Oman 1-3).

Turkmenistan je jedna od 15 država nastalih raspadom SSSR-a, a graniči s Kazahstanom, Uzbekistanom, Afganistanom i Iranom.

 

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17