ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
SUKOB SDA-NIP
cbvcgrger.png
 
 
Konaković je jučer poručio da SDA namjerava činiti vlast s HDZ-om i u drugim lokalnim zajednicama u Srednjobosanskoj županiji. Tvrdi da Hozan pokušava, kako je naveo na Facebooku, izmišljotinama sakriti istinu koja se vidi u svakom dijelu SBŽ.

"Ovo se događa u situaciji kad sve može bez HDZ-a. Zvao sam ga lično, razgovarali smo o izborima prije izbora. Mi smo tražili razgovore u SBŽ, on inzistirao samo na razgovorima o Jajcu. Kaže da nije upućen u ostalo, a potpredsjednik je Županijskog odbora SDA SBŽ. Nije teško razmontirati sve laži ove mašinerije koja druge optužuje za podršku HDZ-u na uštrb Bošnjaka u SBŽ. Potvrdilo se sve što smo govorili", isktanuo je Konaković.
Načelnik Jajca, koji je i predsjednik KO SDA, uz demantij je priložio screenshot SMS-a poslanom predsjedniku NiP-a.

"Gospodina Konakovića sam zvao 10.8. i kako mi se nije javio poslao sam mu poruku isti dan, dokaz je u prilogu. Nije mi odgovorio na poruku! Vjerojatno me nije ozbiljno shvatio, nije me možda ni prepoznao. A zašto i bi kada je njemu bitno samo Sarajevo, a nas je već poklonio HDZ-u i u kampanji je sve uradio da HDZ dobije načelnika u Jajcu. Pa zar Novi Travnik nije dokaz?", naglasio je Hozan.

Zatim je prepričao SMS razgovor.

"Nakon što su se neki ljudi uključili kako bi uspostavili komunikaciju između nas dvojice nazvao me je negdje usred kampanje, tri mjeseca nakon mog poziva i poruke. U tom kratkom razgovoru mi je rekao otprilike sljedeće: 'Danas sam u Jajcu, ali mislim da nema potrebe da se vidimo. Mi idemo do kraja. A što ti ne bi odustao od kandidature' i slično. To je bio naš prvi i jedini razgovor. Nikakvih poziva više nije bilo, i to je istina", potcrtao je Hozan.

SMS za koji Hozan tvrdi da je poslao Konakoviću (Foto: SDA Jajce)


Imao je i poruku za Konakovića.

"Svoju uslugu HDZ-u ste ispunili i vjerovatno dobro naplatili. Sada se pravdate. E pa ne može, gospodine Konaković! Suština je da vi gospodine Konakoviću potvrđujete da sam ja inzistirao na Jajcu, što i jeste moja isključiva nadležnost. I na kraju, kao pobjednička stranka imamo pravo formirati vlast sa kim mislimo da je najbolje za našu lokalnu zajednicu. Pobijedili smo HDZ, bez obzira što su imali vašu pomoć", zaključio je načelnik Jajca i predsjednik KO SDA SBŽ Edin Hozan.
 
Klix.ba
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17