ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Dom naroda PFBIH

klub h dn fbih

Klub Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH traži žurno procesuiranje prijetnji smrću novinaru Branimiru Galiću

            Izaslanici  Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH uz najoštriju osudu prijetnji smrću novinaru Branimiru Galiću od strane Harisa Pendića   traže od Federalne uprave policije i nadležnog tužiteljstva da u najkraćem roku poduzmu zakonom propisane mjere na procesuiranju Harisa Pendića,   prepoznatljivog po uznemirujućim porukama mržnje koje mjesecima širi preko društvenih mreža. 

Prijetnje smrću, zastrašujući i krajnje uvredljiv govor mržnje upućen ovih dana  novinaru Branimiru Galiću zahtijevaju žurnu reakciju odgovornih koja je  u proteklim mjesecima izostala jer Pendić je nakon brojnih izljeva govora mržnje i prijetnji  i dalje na slobodi. Slobode nije lišen ni nakon što je prije nekoliko mjeseci zaprijetio novinaru Branimiru Galiću te je iste prijetnje ponovio  ovih dana nakon saznanja da ga je Galić prijavio nadležnim institucijama, prije svih Federalnoj upravi policije. Od Federalne uprave policije i nadležnog tužiteljstva javno tražimo da u što kraćem roku procesuiraju prijetnje smrću i govor mržnje koji su upućeni novinaru Galiću jer to je jedini način da se počinitelj zaustavi.

Pored sporosti  institucija u ovom slučaju, žalosti nas i šutnja predstavnika međunarodnih organizacija koje bi se trebale baviti zaštitom prava svih naroda i građana u BiH. Izaslanici Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH podsjećaju  da je  napad na novinara napad na slobodu govora i riječi bez obzira kojem narodu napadnuti novinar pripada, te kao takav zahtijeva najoštriju osudu i primjereno kažnjavanje!

Izaslanici u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta Federacije BiH

Tomislav Martinović

Ivo Tadić Iva

Tomislav Mandić

Ivan Ivić

Zdenka Džambas

Ilija Nakić

Damir Džeba

Stipan Šarac

Marija Rašić

Iva Raguž

Ilija Ilić

Marko Saraf

Damir Jurišić

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17