ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Najava

bradara dom rasprava

Izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebali bi na sjednici koja je zakazana za sutra po hitnom zakonodavnom postupku razmatrati ukidanje jubilarne naknade za izabrane i imenovane bh. zvaničnike.

Drugačiju izmjenu Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH predložio je Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, ali je Ustavnopravno povjerenstvo Doma naroda ocijenilo da ona nije u skladu s Ustavom te će se o takvom negativnom mišljenju Povjerenstva izaslanici sutra i izjašnjavati.

Ta izmjene zakonskog rješenja koje regulira plaće i naknade u bh. institucijama odnosila se na produženje radnopravnog statusa izabranih osoba i zvaničnika.

Trebale bi biti razmatrane i izmjene Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama na razini Bosne i Hercegovine te dopune Zakona o sudskim taksama u postupku pred Sudom Bosne i Hercegovine.

Pred izaslanicima su i materijali Upravnog odbora BHRT-a i to Izvješće o financijskom poslovanju BHRT-a za 2019. godinu koje nije prihvatilo Povjerenstvo za financije kao i Programski planovi i Financijski plan BHRT-a za 2020. godinu koje je Povjerenstvo primilo k znanju.

FENA

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17