Arijana Memić

arijana memic dzenan

Glede jučerašnjeg priopćenja Stranke demokratske akcije (SDA) u kojem se navodi da je uhićenjima u aferi “Respiratori” izvršen pokušaj “državnog udara”, oglasila se Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića i zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo.

“Državni udar/udar na Bošnjake desio se onog trenutka kada je režim u svoje skute sakrio ubice mog Dženana Memića, a vi sa pozicija k’o papagaji četiri godine ponavljali da institucije države trebaju bez pritiska raditi svoj posao i da vjerujete Tužilaštvu!”, navela je Memić.

Podsjetimo, Stranka demokratske akcije (SDA) je priopćila kako smatra da je zadržavanje premijera Federacije BiH Fadila Novalića u prostorijama SIPA-e otvorilo niz pitanja i narušilo kredibilitet istrage pokrenute u aferi “Respiratori”.

“SDA je od početka tražila da pravosuđe hitno i temeljito istraži ovaj slučaj, ali je Tužiteljstvo pokazalo da nema taj cilj. Od samog početka selektivnim objavama prikupljene dokumentacije i dokaza Tužiteljstvo je pokazalo da im je jedina namjera diskreditirati premijera FBiH i po svaku cijenu ga uvući u aferu”, ističu iz ove stranke.

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17