ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Odluka Vlade TK

tvornica_dita.jpg

 

Tvornica deterdženata Dita dobila je suglasnost Vlade TK za proizvodnju etanola , koji će se upotrebljavati kao sirovina za pravljenje dezinfekcijskih sredstava.

Vlada Tuzlanskog kantona je donijela nove odluke, a među njima je i ova. Krizni stožer obavio je razgovore sa Upravom tvornice dogovorio sve smjernice vezane proizvodnju potrebnih količina dezinfcijenasa.

"Razumijevajući situaciju Dita je stavila na raspolaganje sve svoje proizvodne kapacitete kako bi se tržište Tuzlanskog kantona snabdjelo dezinficijensima. Za proizvodnju dezinfekcijskih sredstava neophodna sirovina je etil-alkohol (etanol) koji je Dita uvozila od dobavljača izvan BiH. S obzirom na nesigurnost osiguranja i dobavljanja ove sirovine, Vlada je, imajući u vidu da Dita posjeduje prostor, opremu te stručno kvalificirano osoblje koje je u stanju postupkom alkoholnog vrenja proizvoditi etil-alkohol, odlučila dati saglasnost domaćem proizvođaču da počne proizvodnju", naveli su iz Kantonalne vlade.

Dita je vladi dostavila i dokument iz 1977.koji potvrđuje da je ova tvornica u Tuzli sposobna i registrirana i za ovu djelatnost, piše Klix.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17