Priopćenje

ntravnik proracun

Priopćenje Kluba vijećnika HDZ BIH-HSS Stjepan Radić prenosimo u cijelosti:

Samovolja načelnika dovodi općinu Novi Travnik do kolapsa! Naime, ni danas, već drugi put zakazani Kolegij Općinskog vijeća nije održan, stoga je održavanje sjednice Vijeća a samim time i usvajanje Proračuna za tekuću godinu sasvim neizvjesno.

Novi Travnik se ovime nalazi u sasvim nezavidnoj i neizvjesnoj situaciji jer vrijeme usvojene Odluke o privremenom financiranju ističe i postaje izvjesno da će Načelnik jednostavno sam nametnuti Proračun.

Na današnji, od strane predsjedatelja Stanića zakazani Kolegij, ponovno nisu došli pomoćnici Načelnika dok isti i dalje rezolutno odbija dati priliku usvajanju od strane Kluba HDZ BIH-HSS Stjepan Radić predloženih odluka.  Riječ je o četiri najvažnije odluke (od planiranih desetak) koje su u proceduru poslane s ciljem lakšeg, transparentnijeg i učinkovitijeg rada Vijeća a o kojima Načelnik ne želi ni razgovarati.

Podsjećamo kako je Kolegij bio zakazan i prije dva tjedna a po nalogu Načelnika pomoćnici nisu došli ni tada, iako im je to obveza. Tada je Načelnik, neshvatljivo, povukao Nacrt proračuna te u postupak uputio novi Nacrt o kojem je Kolegij danas trebao raspravljati odnosno zakazati sjednicu. Međutim, ponovno Načelnik iz nepoznatih razloga zabranjuje dolazaka pomoćnika te očito u namjeri da općinu Novi Travnik još više unazadi ponovno iz redovnog postupka povlači Nacrt.

U konačnici, određeni razlozi zbog kojih Načelnik odbija predložiti Nacrt proračuna nalaze se u namjeri i želji Kluba HDZ BIH-HSS Stjepana Radića za konačno rješavanje konkretnih problema raspodjele sredstava Proračuna. Sve odluke, poput one o angažiranju pripravnika, mogu donijeti neke konkretne pozitivne pomake.

Naglašavamo kako Načelnik ne može zahtijevati donošenje Odluka Općinskog vijeća nego je dužan i ovlašten podnositi prijedloge o kojima se Vijeće kao zakonodavno tijelo očituje. Podsjećamo ga kako je isti isključivo nadležan da predlaže Proračun dok isti usvaja Općinsko vijeće. S obzirom da već tri godine svakako nije usvajana ni Odluka o izvršenju Proračuna, ako mu je cilj da isti proglasi sam, trebao je reći odmah jer smo nepotrebno izgubili nekoliko mjeseci, stoji u priopćenju.

 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17