• LEDA 2

Vitez

 

Ovog puta za naplatu radničkih potraživanja

Pred nekadašnjim gigantom, tvornicom eksploziva “Vitezit” iz Viteza velika je borba za naplatu radničkih potraživanja i očuvanje radnih mjesta koliko to god bude moguće.

Stečajna upraviteljica, Behrija Huseinbegović, za Drukčiji radio kaže da su za ožujak najavljena ročišta na kojim će se odlučiti o priznavanju potraživanja, a uskoro treba biti izrađen i plan nastavaka proizvodnje u poduzeću koje mjesecima ne radi.

"Sad smo u fazi pripreme za ročišta, ispitno i izvještajno, koje je zakazano za ožujak, nakon čega će se ići u pokretanje procesa proizvodnje. Prijave potraživanje još uvijek pristižu, velika su ali još uvijek ne znamo konačne brojke. Vidjet ćemo na kraju šta će biti priznato", rekla je Huseinbegović za Drukčiji.

Prema njezinim riječima, od stečajnog postupka radnici mogu očekivatu naplatu potraživanja i povratak na posao.

"Radnici mogu očekivati uvezivanje staža i naplatu potraživanja jer imovine ima, kao i povratak na posao. Istina, neće se svi radnici vratiti na posao, niti će naplatiti sva potraživanja", kazala je Huseinbegović.

Mediji su već pisali o interesu najvećeg hrvatskog trgovca oružjem Zvonka Zubaka, o čemu Huseinbegović kaže: "Kad bude postupak prodaje ona će biti javna, oglašena, svatko ima pravo da licitira ako zadovolji uvjete. Ni s kim se ne može unaprijed pregovarati niti tko ima neke početne pozicije."

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17