ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Vitez

kristal-vitez.jpg

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković posjetio je danas kompaniju Kristal d.o.o., Vitez i tom prilikom se upoznao sa aktualnim stanjem u kompaniji ali i planovima za budućnost, piše Biznis info.

Kompanija Kristal pod ovim imenom posluje već 25 godina.

Počevši s malom staklarskom radionicom, zatim veleprodajom stakla i pratećih materijala u toj djelatnosti i prvim počecima izrade termo-izolacijskog stakla, došlo se do toga da je Kristal danas jedno od vodećih preduzeća u staklarskoj djelatnosti Bosne i Hercegovine i zemljama regiona, a što dokazuje i značajan rast izvoza.

Kompanija je smještena na oko 12 000 m2  površine i trenutno zapošljava oko 300 radnika od kojih je veliki broj mladih. U vlasništvu ima još dvije sestrinske firme, Kristal Transport i Kristal Glass u Europskoj uniji.

Godišnje, u proizvodnji obradi i u prodaji distribuira oko 800 000 m2 stakla.

Proizvode i stakla za jahte

Kako bi se obezbijedio visok kvalitet, precizna obrada i pouzdana usluga proizvoda, vrše se redovna istraživanja tržišta i investiranje u kvalitetnu i sofisticiranu opremu, te kontinuiranu edukaciju kadrova.

Kompanija posjeduje vlastiti ispitni i testni centar. Među brojnim proizvodima i uslugama koje kompanija Kristal pruža nalaze se i stakla za jahte, kao i izrada digitalnog printa na staklu.

Predsjednik Vuković je tijekom sastanka sa menadžmentom kompanije predstavio planirane aktivnosti Komore koje će biti fokusirane na unapređenje izvoza i otvaranje novih tržišta, kao i kreiranje povoljnijeg poslovnog ambijenta i uslova poslovanja, a samim tim i jačanje konkurentnosti bosanskohercegovačkih kompanija.

biznisinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault
  • mix pelet
  • ecos 5

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17