ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

jelka milicevic

(FENA) - Klub zastupnika Koalicije predvođene Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) BiH na današnjem zajedanju u Federalnom parlamentu razmotrio je izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna Federacije BiH te zaključio da je pohvalno što se u okviru proračuna 15 posto iznosa definira kao kapitalna ulaganja.

Potvrdila je to medijima zastupnica tog Kluba i ministrica financija Jelka Milićević, navodeći da je rebalans proračuna vezan za implementaciju zakona o razvojačenim braniteljima i članovima njihove obitelji.

- To su osnovne naznake. Nadam se da će na sutrašnjem izvanrednom zasjedanju Zastupničkog doma proći sve uredu - kazala je Milićević.

U ovogodišnjem proračunu, kako je podsjetila, bila su odobrena sredstva za isplatu po sudskim tužbama i taj dio sredstava se sad umanjuje otprilike za 15 milijuna KM.

- To je nešto što se preraspodjeljuje za primjenu zakona o razvojačenim braniteljima - poručila je Milićević nakon zajedanja  Kluba Koalicije predvođene Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) BiH.

Glavni razlog za donošenje rebalansa proračuna za 2019. godinu je predloženi novi zakon o razvojačenim braniteljima čime je osigurano 25 milijuna KM. Uz navedenih 15 milijuna KM, nedostajućih 10 milijuna  KM osigurano je unutarnjom preraspodjelom sredstava u okviru Ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17