• darivanje krvi

fadil n2 novalic

 O njima pisale samo novine u Africi. I to o prijevarama

Građani BiH su u zadnjih nekoliko godina bili svjedoci velikog broja “investitora” koji su izrazili spremnost da kupe tvrtke, rudnike ili prirodna dobra u vrijednosti od više stotina milijuna dolara, a da pritom njihove “tvrtke” nemaju ni internet stranicu.

I u zadnjih nekoliko dana bilo je takvih slučajeva, kada je, na primjer, u ponedjeljak bh. javnost saznala da se javila tvrtka “Manna World Holding Trust” tražeći razgovor sa najvišim dužnosnicima FBiH o kupovini strateškog poduzeća FBiH – “Aluminij” iz Mostara.

Ukoliko na internet pretraživač Google ukucate ime ovog fonda, nećete moći pronaći dokaz postojanja internet stranice ove tvrtke. Jedina referenca koju smo pronašli je iz afričkog lista “Daily Observer” iz Liberije o nevjerovatnoj priči po kojoj je prevarant James Larmin Corboi iz Sijera Leonea pokušao prevariti ministra financija te zemlje kako bi iz “Manna World Holding Trust” fonda prisvojio 32 milijuna dolara. Ovaj list piše kako i dalje nije jasna uloga pojedinih dužnosnika ove zemlje u pokušaju da se ukrade 32 milijuna dolara. Inače, ovaj medij navodi kako je “Manna World Holding Trust” fond u kojem se nalaze sredstva za obnovu infrastrukture u Liberiji, ali da, kako su istaknuli, visokorangirani izvor iz liberijske vlade tvrdi kako službene institucije te zemlje nemaju nikakve veze niti dodira s spomenutim fondom, pišu Nezavisne.

Među rezultatima pretraživanja može se naći nekoliko internet portala sa teorijama zavjere u kojima predstavnici “Manna World Holding Trust” fonda govore o međunarodnoj medijskoj i financijskoj zavjeri protiv običnih građana.

“‘Manna World Holding Trust’ ima više nego dovoljno sredstava da omogući svakom čovjeku, ženi i djetetu na planeti da živi u izobilju i prosperitetu, samo kada bismo mi financirali sve banke na svijetu i probili blokade pohlepnih ljudi koji kradu novac od naroda”, samo je jedan od primjera na portalu pfcleadership.org, na kojem pišu o ovom fondu. Također, jedan opskurni portal o teorijama zavjere tvrdi kako je i Tramp 27. siječnja prošle godine primio pismo ovog fonda, u kojem mu zahvaljuju što je “spasio SAD od kandži ilegalnog privatnog kartela poznatog pod nazivom Centralna banka SAD”.

Upravo su takav fond predstavili iz Vlade FBiH kao ozbiljnog investitora u Aluminiji. Samo je nejasno jesu li u vladi toliko glupi da su ozbiljno shvatili ‘Manna World Holding Trust’ ili su namjerno plasirali takve informacije u javnost kako bi Aluminiji doveli do onoga što se dogodilo sinoć.

ero.tel

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17