• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

isil-borac.jpg
 
 Ibro Ćufurović (1995.), osumnjičen za sudjelovanje na stranim ratištima transportiran je u Bosnu i Hercegovinu i nalazi se u pritvoru, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH .
 
Ćufurović je osumnjičen za kaznena djela organiziranja terorističke skupine, protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama i terorizam. Tužiteljstvo BiH je u suradnji s Graničnom policijom BiH, Državnom agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Ministarstvom sigurnosti BiH, Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, MUP-om Županije Sarajevo, u koordinaciji i suradnji s Vladom Sjedinjenih Američkih Država i Veleposlanstvom SAD-a u Sarajevu provelo niz aktivnosti koje su rezultirale izručenjem osobe državljanina BiH sa sirijskog ratišta.
 
Protiv njega Tužiteljstvo BiH provodi opsežnu istragu.
 
Protiv ove osobe je raspisana međunarodna tjeralica po Naredbi Suda BiH i protiv njega je doneseno Rješenje o određivanju pritvora te su ga službenici Sudske policije Suda BiH sproveli u Pritvorsku jedinicu Suda BiH, a protiv njega će biti nastavljen kazneni postupak u skladu sa zakonom. Tužiteljstvo BiH iskazuje daljnju spremnost i posvećenost u provođenju zakona i međunarodnih obveza u borbi protiv terorizma i zahvaljuje se na suradnji svim agencijama za provođenje zakona u BiH, a naročito Vladi Sjedinjenih Američkih Država i Veleposlanstvu SAD u Sarajevu na iskazanoj podršci i pomoći u realizaciji ovih aktivnosti, navodi se u priopćenju.
 
 
 
0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17