• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

tvrtkomilovic.jpg

 

Kiseljačanin Tvrtko Milović urednik je dokumentarnog programa BHT1. U razgovoru za portal Klix.ba Milović je pozvao sve Hrvate da plaćaju RTV pristojbu,i samim tim ne dovedu u pitanje opstojnost javnog televizijskog servisa.

Velik je postotak građana BiH hrvatske nacionalnosti koji ne izmiruju svoje obaveze i ne plaćaju RTV pristojbu. Dio njih je zasigurno ponukan istupima političara, koji pozivaju na bojkot plaćanja.

''Činjenica je da Hrvati u BiH, uglavnom spontano, odbijaju plaćati RTV taksu. Istovremeno traju opravdani zahtjevi Hrvata za kvalitetnom medijskom prezentacijom unutar javnog RTV servisa. Koliko ja vidim, to u jednoj mjeri isključuje jedno drugo. Plaćanje RTV takse je jedini način da se ti zahtjevi legitimiraju. Uostalom, kao što javni RTV servis ima obavezu jednako tretirati sve građane i narode u BiH, tako svi građani, pa i Hrvati, imaju zakonsku obavezu plaćati taksu. Računica je jednostavna - neka svako izvršava svoje obaveze“, rekao je Milović.

''Otpor plaćanju takse je spontan, i političari samo predstavljaju taj stav. Ali istina je da hrvatski političari do danas nisu uspjeli materijalizirati taj bunt. Jedino što se uspjelo jeste ugroziti poslovanje javnog RTV servisa, koji pripada i Hrvatima. S te strane, očekujem podršku svih hrvatskih političara u BiH u javnom pozivu Hrvatima da plaćaju taksu“, dodaje Kiseljačanin.

Milović se osvrnuo i na nedavnu objavu pojedinih portala, među njima i Klix-a, da je on glavni i odgovorni urednik RTV Herceg Bosna, koja je odnedavno "u eteru". Tu tvrdnju je demantirao i na svom facebook profilu.

''Moje ime se našlo u kontekstu pokretanja RTV Herceg-Bosne greškom. Radi se o propustu RAK-a koji nije ažurirao svoje podatke. Naime, ja sam 2014. bio glavni odgovorni urednik HRT Kiseljak kojeg je u međuvremenu preuzela RTV Herceg-Bosne, a moje ime nije zamijenjeno drugim. Riječ je o običnom nesporazumu“, pojasnio je Milović

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17