• LEDA 2

ebola-u-bih

Među odlukama koje je Vlada FBiH donijela odbrojavajući posljednje dane svojeg mandata je i ona o izdvajanju 280 tisuća maraka koje idu na račun Zavoda za javno zdravstvo FBiH za prevenciju i kontrolu virusa ebole. Ebola više nije problem ni na globalnoj razini, a kamoli u BiH u kojoj nije bilo ni pojedinačnih slučajeva, a kamoli epidemije od ove bolesti koja se razvila na tlu Afrike. Odluka o izdvajanju 280 tisuća maraka za prevenciju i kontrolu virusa ebole donesena je u razdoblju u kojemu se Federacija financira odlukom o privremenom financiranju koja nalaže izdvajanja samo za najosnovnije potrebe.

Zanimljivo je da za potrebe suzbijanja gripe od koje je oboljelo 85 tisuća osoba i ustom razdoblju nema nikakvih tranši. Istodobno, Fondu solidarnosti FBiH o kojemu ovisi liječenje i velikog broja teško bolesne djece i iz kojeg se financiraju složeni operativni zahvati, u proteklom je uplaćeno značajno manje sredstava.

Na to su nedavno upozorili i Centri civilnih inicijativa BiH. U ovoj nevladinoj organizaciji su istaknuli kako je od tri marke koje je trebala davati Fondu, Vlada, u najboljem slučaju, davala jednu marku. Prema izračunima CCI-a Vlada FBiH za razdoblje od 2002. do 2014. godine Fondu solidarnosti duguje više od 600 milijuna maraka. Kako se u takvoj situaciji našlo 280 tisuća maraka za ebolu koja više nije prijetnja ni puno ugroženijim zemljama od BiH, pitanje je na koje odgovor zna samo odlazeća Vlada FBiH!

(artinfo.ba)

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi
  • LEDA

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

  • LEDA

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17