• LEDA 2

Zahvaljujući instituciji Paris Musees

pari_musee_slike_otvorna.png

 

Neka od najvećih umjetničkih djela žive u pariškim muzejima. Slike Francisca da Goye, Paula Cézannea, Claudea Moneta te brojnih drugih art velikana već godinama borave u riznicama kulturnih institucija Grada svjetlosti, izložene kako bi zaljubljenici u umjetnost mogli uživati u njima. A zahvaljujući instituciji Paris Musées koja okuplja 14 gradskih muzeja, uživanje u remek djelima svjetske umjetnosti od sad će biti još jednostavnije.

Francisco da Goya, "La mujer y el potro, que los dome otro. El caballo raptor, disparate desenfrenado, n° 10"

 

 

Francisco da Goya, "La mujer y el potro, que los dome otro. El caballo raptor, disparate desenfrenado, n° 10"

 

 

Institucija Paris Musées je jučer je, naime, na svojoj web stranicu objavila fotografije 321,178 umjetničkih djela, uključujući fotografije, slike, novčiće i grafike, od kojih njih čak 150 tisuća spada u kategoriju javnog dobra što znači da ih korisnici mogu potpuno besplatno downloadati i to u visokoj rezoluciji (300 dpi), sasvim dovoljnoj da dnevni boravak ukrasite jednim povećim Monetom ili Picassom. I ne samo to, s obzirom na to da se radi o "javnom dobru", te je fotografije moguće koristiti i u komercijalne svrhe bez ikakve financijske naknade, stoji u priopćenju za medije.

Uz to, korisnici od sada mogu pregledavati i specijalno uređene digitalne izložbe, te na taj načina "jednostavno, trajno i besplatno koristiti fotografije u visokoj rezoluciji kao pomoć u istraživanju, predavanju i publikacijama", stoji u priopćenju.

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17