ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

policija-traka

Službenici Policijske stanice u Kiseljaku danas imaju pune ruke posla. Naime, jutros je došlo do strašnog incidenta u Osnovnoj školi Kiseljak 1 Bilalovac, područna škola Gromiljak zbog kojega je direktor škole Nermin Merhemić oko 10 sati pozvao policiju. Jedan od nastavnika (neslužbeno matematike) je uslijed velikog stresa izazvanog nakon navodne provokacije od strane učenika, pretrpio svojevrstan psihički napad, počeo razbacivati stolove i stolice te ozbiljno ugrozio fizičku sigurnost učenika koji su odmah pozvali direktora a on policiju.


Nekoliko djece je čak prema riječima direktora prevezeno u Dom zdravlja Kiseljak dok je određen broj njih tijekom dana saslušavan u policiji kao i spomenuti nastavnik.

Glasnogovornik MUP-a ŽSB Rusmir Prohan za artinfo je potvrdio da je do incidenta došlo, da policija obavlja sve mjerodavne radnje te da je obaviješten i Centar za socijalni rad.

Međutim, neslužbeno je priča puno gora i dugovječnija od današnjeg incidenta, međutim, službenu potvrdu nismo uspjeli dobiti a iz MUP-a su obećali proslijediti više informacija tijekom sutrašnjeg dana.

Direktor Merhemić, vidno uzrujan, kazao nam je da je cijela situacija mogla završiti i gore jer problema s ovim nastavnikom imaju već duže vrijeme.

Naime, kako potvrdio nam je da nastavnik boluje od PTSP-a (posttraumatski stresni poremećaj) uzrokovanog sudjelovanjem u ratu i kao takav nije bio psihički sposoban za rad a pogotovo rad s djecom zbog čega je već duže vremena bio na bolovanju ili na manje stresnim pozicijama.

Međutim, kako nam je kazao direktor Merhemić, Insitut za medicinsko vještačenje iz samo njima znanih razloga, nastavniku je nedavno  skinulo spomenutu dijagnozu nakon koje je on morao biti vraćen u radni odnos. Zbog bojazni od incidenta, vodstvo škole je jučer obavijestilo i županijsko Ministarstvo obrazovanja s ciljem da nađu trajno rješenje i preteknu eventualne neželjene posljedice.

Međutim, danas se dogodilo što se dogodilo.

 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17