ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
UINO BiH

 

 

cigarete_fm.jpg

 

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalnog centra Sarajevo, na putnoj komunikaciji Sarajevo-Mostar pronašli su, a potom i oduzeli 3.350 kutija cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama koje izdaje Uprava. Procijenjena tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi cca 17.570 KM. 

Ova aktivnost provedena je na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja da se lice inicijala K.A. iz Zenice bavi nelegalnom prodajom cigareta, koje prevozi iz Hercegovine prema Zenici. Tom prilikom je u mjestu Lepenica, Općina Kiseljak zaustavljeno i kontrolirano PMV Škoda Superb.

Daljnjom provjerom utvrđeno je da je lice povratnik, te će protiv njega biti podnesena Izvješča Tužiteljstvu BiH o postojanju osnova sumnje o počinjenom kaznenom, djelu Nedozvoljen promet akciznim proizvodima iz člana 210 a. Kaznenog zakona BiH.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UINO koristili su specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS, priopćili su iz UINO BiH.

 

artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17