ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Obustavljene sve aktivnosti

damir_perendija.jpg

 

Nakon tjedana situacije pod kontrolom, koronavirus se ponovo aktivnije širi u Bosni i Hercegovini. Poglavito je to vidljivo u Kantonu Sarajevu, gdje iz dana u dan raste broj zaraženih, a veliki je broj težih slučajeva. 

Od posljedica zaraze koronavirusom preminuo je i Damir Perendija, zaposlenik Filozofskog fakulteta. Perendija je radio u fotokopirnici duži niz godina,a studenti i profesori su ga jako cijenili, zbog susretljivosti i vedrine kojom je isijavao. Često je studentima dijelio savjete i ohrabrivao ih prije polaganja ispita. Bio je jedno od zaštitnih lica Filozofskog fakulteta. 

Preminuo je u 48.godini života, a njegova borba s koronavirusom trajala je svega sedam dana. Iza njega je ostalo dvoje maloljetne djece.Pokopan je danas na groblju Vlakovo. 

Neslužbeno, i još nekoliko zaposlenika je zaraženo, neki su na bolničkom liječenju. Zbog pogoršane epidemiološke situacije, iz Dekanata je stigla naredba o zabrani odvijanja ispita u prostorijama fakulteta, kao i prikupljanja potpisa i ocjena u indexe. Studenti će u naredni semestar biti upisani bezuvjetno, a uvid u položene ispite je ISSS. Sve aktivnosti odvijaju se online. 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17