ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

edin mehic podrignuo

Žestok zakon o javnom redu

U Austriji je glasno podrigivanje na javnom mjestu kažnjivo, u šta se početkom mjeseca uvjerio bečki ugostitelj Edin Mehić koji je, zbog podrigivanja dobio kaznu u iznosu od 70 eura.

Na svom Facebook profilu požalio se da je dobio da plati kaznu zato što je glasno podrignuo na jednoj postaji, a na njegovu nesreću u blizini se nalazio policajac koji je to čuo i ocijenio da se radi o povredi Paragrafa 1. bečkog pokrajinskog-sigurnosnog zakona, prenosi Avaz.

- Vi ste 7. veljače u 17.15 sati u 2. bečkom okrugu prekršili zakon, odnosno javni red, glasnim podrigivanjem u blizini policajaca - navodi se u obrazloženju kazne, koju je prekršitelj zakona dobio na kućnu adresu.

U tekstu kojim je pokušao da se opravda, napisao je da je pojeo ćevape, kao i uvijek malo ljuće i sa lukom, i potom "izgubio kontrolu" nad sobom i podrignuo.

On je 20 metara od "mjesta zločina", kako navodi, osjetio ruku na svom ramenu, a kada se okrenuo vidio je policajca koji mu je priopćio da će podnijeti prijavu zbog kršenja javnog reda.

Prvobitno nije bio siguran da li se policajac šali, a na kraju mu je preko društvenih mreža zahvalio "što se brine da njihov kraj bude sigurniji".

im|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17