ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

zivot-bet-selfija

Britanka Helena Horton je u svom blogu za britanski "Telegraf" izrazila osjećanja i stanja kroz koje je prolazila sedam dana bez mobilnog telefona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Istakla je kako je shvatila da je previše ovisna o mobilnom telefonu, jer se tokom sedam dana osjećala izluđeno i život joj se pretvorio u pakao.

“Kao i većina ljudi koji su moje godište, ne mogu živjeti bez telefona. Prijatelji me često upozoravaju da previše koristim telefon dok provodim vrijeme s njima. Ono što me je zaprepastilo je 5.000 selfija koje sam napravila do sada”, napisala je Helena.

Nakon što je razbila telefon odlučila je da izazove samu sebe i da provede sedam dana bez mobilnog telefona. Već prva dva dana, kako je napisala, osjećala se beznadežno i očajno. Treći dan provela je s porodicom koja joj je kazala da je ovo prvi put da se "civilizovano" ponaša za stolom dok ručaju, jer je ranije stalno držala telefon i nešto kuckala.

"Četvrtog dana sam konstantno bila anksiozna, jer su mi prijatelji slali poruke da im nedostajem, koje sam morala provjeravati na laptopu, jer su stizale na Facebook", kazala je Helena.

Objasnila je da se je peti dan osjećala normalno iako joj je bilo pomalo dosadno. Ipak, šestog dana je plakala nakon što se osjećala isfrustriranom tokom bilo koje dnevne aktivnosti.

Kako navodi britanski list, sedmog dana je osjećala manju anksioznost, jer je znala da će uskoro dobiti natrag mobilni telefon.

Helena je na kraju zaključila da će se mnogo više truditi da mobilni telefon ne koristi konstantno.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17