ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

U povodu Svjetskoga dana hrane Hrvatska pošta (HP) Mostar izdala je prigodnu poštansku marku.

Autor izdanja je Siniša Skenderija iz Viteza, marka nominalne vrijednosti 0,90 KM tiskana je u tiskari Zrinski u Čakovcu i u poštanskom prometu koristi se od 16.listopada 2015. godine.

Izdavanjem ove poštanske marke obilježava se dan koji su 1979. utemeljile zemlje članice Organizacije za prehranu i poljoprivredu (FAO). Tema Svjetskog dana hrane za 2015. godinu je „Društvena zaštita i poljoprivreda: prekidanje kruga ruralnog siromaštva“ kako bi se istakla važnost mjera koje se poduzimaju s ciljem smanjenja ruralnog siromaštva i stvaranje pristupa hrani i sredstvima za kupnju hrane, prenosi Vitez.info.

Istraživanja pokazuju da je mali broj zemalja kroz povijest doživio brzi ekonomski razvoj i smanjenje siromaštva, a da tome nije prethodio razvitak poljoprivrede. Poljoprivreda nije samo ekonomska djelatnost. Ona je način života, suživot s prirodom, nasljeđe predaka i kulturna prepoznatljivost. Nemjerljiv je njen nematerijalni doprinos u očuvanju prirodne bioraznolikosti, gospodarenju vodnim resursima te očuvanju staništa, krajolika i tla.

Najznačajnija uloga poljoprivrede je rješavanje problema gladi u svijetu, najčešće u ruralnim područjima. A jedini način rješavanja ovoga problema je da stanovnici ruralnih područja sami proizvedu dovoljno hrane ili da imaju dovoljno novca kojim bi tu hranu kupili. Zato je potrebna podrška na svim razinama, kako bi se potaknula gospodarska i tehnička suradnja između nerazvijenih i zemalja u razvoju. Posebno je potrebno poticati sudjelovanje seoskih žena u aktivnostima koje utječu na njihove životne aktivnosti.

im|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17