ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

Profesorica Perina Meić iz Kiseljaka nastavlja sa znanstvenim uspjesima.
Naime, ova doktorica znanosti koja živi i radi u Mostaru, predaje na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, stalna je gošća raznih znanstvenih događaja na kojima uglavnom predstavlja radove vezane za osobe i događaje iz Središnje Bosne.

Posljednji u nizu održat će se u Mostaru, u Narodnoj knjižnici gdje će profesorica Meić predstaviti svoj rad pod nazivom "Andrić u kreševskom samostanu".

Predavanje će se održati danas, 12. listopada s početkom u 19 sati.

Podsjećamo, prof. dr. sc. Perina Meić na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru drži nastavu iz teorije i novije hrvatske književnosti. Nakon studija hrvatskoga jezika i književnosti u Mostaru tijekom kojeg je, prema riječima njezinih kolega iz vremena studiranja, bilježila najviše ocjene i tako se isticala znanjem i zalaganjem, sa samo trideset godina doktorirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a od 2010. izlaze joj knjige: Čitanje povijesti književnosti (2010.), Od riječi do riječi (2010.), Znamen (2011.) i Smjerokazi (2012.).
Njezina knjiga Od riječi do riječi ušla je u uži izbor najboljih knjiga kritika u Hrvatskoj za 2010. Uz profesuru na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru s radošću se posvećuje znanstvenom radu i kontinuirano objavljuje u uglednim domaćim i inozemnim časopisima i publikacijama te je sudionica brojnih znanstvenih skupova i konferencija u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Austriji, Crnoj Gori, Poljskoj, Bjelorusiji…


im|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17