× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Među njima i visočki sudžuk

 sudzuk-c.jpg

 

Četiri prehrambena proizvoda dobila su oznaku zemljopisnog porijekla u prošloj godini, navodi se u Izvješću o radu Komisije za registraciju oznaka porijekla, oznaka zemljopisnog porijekla i dodjelu oznaka garantirano tradicionalnog specijaliteta prehrambenih proizvoda u BiH za 2020. godinu, koji je predložila Agencija za sigurnost hrane BiH.

Riječ je o visočkoj pečenici (Udruženje mesoprerađivača "Proizvođači Visočke pečenice i sudžuke"), nevesinjskom krompiru (Udruženje proizvođača nevesinjskog krompira "Nevesinje"), livanjskom siru (Udruženje za zaštitu porijekla livanjskog sira) i livanjskom izvornom siru (Udruženje proizvođača autohtonog livanjskog sira "Cincar"), priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Među njima i visočki sudžuk

 sudzuk-c.jpg

 

Četiri prehrambena proizvoda dobila su oznaku zemljopisnog porijekla u prošloj godini, navodi se u Izvješću o radu Komisije za registraciju oznaka porijekla, oznaka zemljopisnog porijekla i dodjelu oznaka garantirano tradicionalnog specijaliteta prehrambenih proizvoda u BiH za 2020. godinu, koji je predložila Agencija za sigurnost hrane BiH.

Riječ je o visočkoj pečenici (Udruženje mesoprerađivača "Proizvođači Visočke pečenice i sudžuke"), nevesinjskom krompiru (Udruženje proizvođača nevesinjskog krompira "Nevesinje"), livanjskom siru (Udruženje za zaštitu porijekla livanjskog sira) i livanjskom izvornom siru (Udruženje proizvođača autohtonog livanjskog sira "Cincar"), priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.