ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Songes et Rigolade

chambre-trapeze-blanche.png

Songes et Rigolades brend je dječjeg namještaja kojeg krasi funkcionalnost i dizajn koji osvaja na prvu.

Stéphanie Chausserau je dizajnerica brenda, a Tarik Hodžić, vlasnik.

Kompletan dizajn radi bivša vlasnica brenda (Stéphanie Chaussereau) koja je moj dugogodišnji prijatelj i rekao bi „duša“ brenda. Kao mlada mama, željela je da nacrta dječji namještaj koji je funkcionalan ali s dizajnom koji se razlikuje od modela koji su bili na tržištu. Cjelokupni proces od crtanja tehničkih nacrta, razvijanja prototipa i same proizvodnje se radi u Vitezu.“ – otkriva nam Tarik na početku razgovora.


Uistinu, dovoljan je jedan pogled na ove komade namještaja da u vama probude razigranost, izmame osmijeh na lice i pozovu na istraživanje. U razgovoru s Tarikom saznali smo više detalja o njihovoj ponudi, ali i filozofiji. Tarik je bivši bh reprezentativac i Olimpijac (Atlanta 1996.) u stolnom tenisu. Porijeklom je iz Viteza, trenutno živi u Briselu i već neko vrijeme aktivno radi u drvenom sektoru.

Možete li nam reći više detalja o brendu Songes et Rigolades? Kada je nastao i što ga čini posebnim na tržištu?

Brend je nastao 2008. godine, ali se na žalost ugasio krajem 2013. Ja sam ga preuzeo 2018. godine. Jedan od razloga preuzimanja brenda je bila izgradnja novih proizvodnih kapaciteta u porodičnoj firmi Bosna Wood u Vitezu. Želio sam da brend osigura jedan dobar dio proizvodnih kapaciteta firme Bosna Wood i smanji istoj ovisnost o drugim kupcima. Dizajn i funkcionalnost su stvari koje nas karakteriziraju.

Koji su sve artikli dostupni u vašoj ponudi?

Pošto nismo mogli preuzeti sve artikle koji su bili u ponudi do 2013. (pojedini nisu više odgovorili normama EU), trenutačno imamo limitiran broj artikala u ponudi. Osim tradicionalnih krevetića Cocon i Oeuf dostupnih u različitim bojama imamo kompletnu dječju sobu TRAPEZE koja može biti kombinirana sa ili bez ormara i koja je dostupna u 3 boje. Trenutno testiramo 2 nove kolijevke koje ćemo predstaviti tokom aprila i radimo na razvijanju 2 nove dječje sobe koje će biti u prodaji tokom ove godine. Jedna soba će biti vise „junior“ dok će druga biti dizajnirana od strane jedne mlade francuske dizajnerice. To će biti prvi put da Songes et Rigolades surađuje s dizajnerom koji nije dio brenda. Nadam se da ćemo jednog dana uspjeti surađivati s dizajnerima iz BiH.

Koji je artikl iz aktualne ponude ukrao najviše simpatija?

Naš krevetić Cocon koji je dobio nagradu za dizajn još davne 2008. na sajmu u Parizu ostaje naš bestseller. To je bio prvi krevetić koji je dizajniran da bude u sredini sobe. Karakterizira ga njegova ovalna forma.

Soba TRAPEZE koja je predstavljena krajem 2020. ima dosta uspjeha na tržištima Belgije i Francuske koji ostaju naša 2 glavna tržišta.3 stvari koje bi se po vama trebale naći u svakoj dječjoj sobi?

Dobar i udoban krevet.
Ormar.
Sanduk za igračke i tepih za igranje.

Kako vaše artikle možemo pogledati/naručiti iz BiH?

Artikle možete pogledati na našem web site www.songesetrigolades.eu. Trenutačno nemamo distributera u BiH i regiji bivše Jugoslavije. Za sve dodatne informacije možete se obraditi na email:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 061 240 829.

***
Razgovarala: Dijana Ćavar

Bonjour.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17