× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Hladetina

pače.jpg

 

Pače je staro jelo bosanske kuhinje , orijentalnog porijekla. Mišljenja oko ovog jela su podijeljena, neki ga obožavaju, dok ga neki preziru. No, od davnina je nalazilo mjesto na trpezama, i to i kod muslimana, i kod katolika i kod pravoslavaca.Pače je vrsta hladetine.Negdje se naziva i pihtija.

Pače od teletine ili junetine poslužuje se toplo, dok se pače od svinjetine poslužuje hladno. 

Sastojci :

- teleće nogice/svinjske nogice

-1kg teleće koljenice/svinjske koljenice

-2 grama bibera u zrnu

-peršin

-žličica soli

-2 glavice bijelog luka

-1 limun

 

Nogice i koljenica dobro se operu i stave na kuhanje. Dodaju se peršin, sol i biber. Kuha se 2-3 sata.

Kada se skuha , kosti se izvade iz vode, a kada se ohladi, odvaja se meso i koštana srž od kostiju. Odvojeno meso stavite u jednu posudu, dodajte vodu u kojoj su se kosti kuhale, i dodajte na vatru dok proključa.

Dakle, ako se radi od teletine i junetine služi se vruće, dok se pače od svinjetine služi hladno. Mogu se dodati limunov sok, bijeli luk i peršin, i također još neko povrće po želji. Ako se radi od svinjetine, mogu se dodati i svinjske uši i rep.

Pače se sigurno neće dopasti svima, ali svrstavaju ga u tradicionalnu kuhinju.

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Hladetina

pače.jpg

 

Pače je staro jelo bosanske kuhinje , orijentalnog porijekla. Mišljenja oko ovog jela su podijeljena, neki ga obožavaju, dok ga neki preziru. No, od davnina je nalazilo mjesto na trpezama, i to i kod muslimana, i kod katolika i kod pravoslavaca.Pače je vrsta hladetine.Negdje se naziva i pihtija.

Pače od teletine ili junetine poslužuje se toplo, dok se pače od svinjetine poslužuje hladno. 

Sastojci :

- teleće nogice/svinjske nogice

-1kg teleće koljenice/svinjske koljenice

-2 grama bibera u zrnu

-peršin

-žličica soli

-2 glavice bijelog luka

-1 limun

 

Nogice i koljenica dobro se operu i stave na kuhanje. Dodaju se peršin, sol i biber. Kuha se 2-3 sata.

Kada se skuha , kosti se izvade iz vode, a kada se ohladi, odvaja se meso i koštana srž od kostiju. Odvojeno meso stavite u jednu posudu, dodajte vodu u kojoj su se kosti kuhale, i dodajte na vatru dok proključa.

Dakle, ako se radi od teletine i junetine služi se vruće, dok se pače od svinjetine služi hladno. Mogu se dodati limunov sok, bijeli luk i peršin, i također još neko povrće po želji. Ako se radi od svinjetine, mogu se dodati i svinjske uši i rep.

Pače se sigurno neće dopasti svima, ali svrstavaju ga u tradicionalnu kuhinju.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.