ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

regionalni-bogatasi

Prema Forbesu, najbogatiji u BiH je Izudin Ahmetlić, čija je "Hifa Group", koja posluje u naftnom sektoru, ostvarila dobit u iznosu od 330,5 milijuna eura. Drugi na toj listi iz Bosne i Hercegovine jeste Senad Džambić, čiji je trgovački lanac "Bingo" imao 258,9 milijuna eura.

Na listi najbogatijih poduzetnika u regiji, koji u novom izdanju donosi časopis Forbes, prva tri mjesta drže Hrvati Ivica Todorić, vlasnik koncerna "Agrokor", Branko Roglić, vlasnik distributerske kompanije "Orbico" i Emil Tedeschi, vlasnik "Atlantic grupe", dok je na četvrtom mjestu biznismen iz Srbije, Miroslav Mišković.
Mišković se vratio na vrh ljestvice u Srbiji sa 463,7 milijuna eura prihoda "Delta holdinga", dok je prošlogodišnji lider Miodrag Kostić sa svojom "MK Grupom" potonuo 20 posto, prenio je Jutarnji list. Iza Miškovića, drugo mjesto u Srbiji dijele Saša Glušac, Ivica Vukelić i Velibor Ðurović, suvlasnici novosadskog "Autoritas Investmentsa", čiji je prihod iznosio 369,4 miliona eura.

Na vrhu liste najvećih poduzetnika u Sloveniji po prihodu našli su se Iza i Samo Login, bračni par čija je firma "Outfit7", specijalizirana za mobilne aplikacije, ostvarila 617,2 miliona eura. Logini su tako pretekli Sandija Češka, vlasnika telemarketinške firme "Studio Moderna" koja je prošle godine imala 390,7 milijuna eura prihoda.

Na prvom mjestu u Makedoniji treću godinu zaredom je Minčo Jordanov, vlasnik niza uglavnom metalurških i građevinskih firmi, a vrijednost njegovih udjela je 26,4 milijuna eura. Drugi je naftaš Andreja Josifovski sa 22,5 milijuna eura vrijednim dionicama.

(artinfo.ba/ap)

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17