× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Recept naših baka

šnenokle.jpg

 

U novom izdanju naše redovne, tjedne rubrike Art kuhinja odlučili smo se za jednu slasticu, koju smo također nekada jeli kod naših baka, a pravi se i danas. Sigurno ste nekada jeli šnenokle, koje se vrlo jednostavno pripremaju,a mogu ih jesti svi. 

Sastojci : 

-litar mlijeka 

-6 jaja

- 8 žlica šećera

-2 žlice brašna

 

Potrebno je odvojiti žumanjke od bjelanjaka. U jednu posudu, po mogućnosti sa debljim dnom, nasuti mlijeko i staviti na štednjak (uključiti na srednju jačinu). Dok se mlijeko zagrijava, čvrsto umutiti bjelanjke. Ukoliko mutite mikserom, najbolje je postepeno pojačavati snagu miksera. Smanjiti jačinu štednjaka, a dok mlijeko struji žlicom u njega ubacivati knedle od bjelanjaka. Kada budu počele rasti, okrenuti ih da se skuhaju i sa druge strane. 

Gotove knedle rešetkastom (šupljikavom) žlicom vaditi iz posude i redati u drugu, iz koje ćete služiti. Mlijeko skloniti s vatre. U drugoj posudi žumancima dodati šećer (može uz to i vanilin šećer), i dobro umutiti, dok ne pobijele i postanu pjenušava. Dodati dvije pune žlice brašna, i lagano ih umiješati, prvo kutlačom potom mikserom ili žicom. U dobivenu smjesu dodati dva-tri suska toplog mlijeka, i promiješati kutlačom dok se ne sjedini. 

Mlijeko vratiti na štednjak, na laganu temperaturu, pa uz konstantno miješanje dodati smjesu od žumanjaka. Miješati dok se ne dobije potrebna gustoća (gusti krem). Čim krem bude gotov, preliti sa njim ranije dobivene knedle, i sačekati da se ohladi. Ukoliko možete čekati. 

Prijatno!

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Recept naših baka

šnenokle.jpg

 

U novom izdanju naše redovne, tjedne rubrike Art kuhinja odlučili smo se za jednu slasticu, koju smo također nekada jeli kod naših baka, a pravi se i danas. Sigurno ste nekada jeli šnenokle, koje se vrlo jednostavno pripremaju,a mogu ih jesti svi. 

Sastojci : 

-litar mlijeka 

-6 jaja

- 8 žlica šećera

-2 žlice brašna

 

Potrebno je odvojiti žumanjke od bjelanjaka. U jednu posudu, po mogućnosti sa debljim dnom, nasuti mlijeko i staviti na štednjak (uključiti na srednju jačinu). Dok se mlijeko zagrijava, čvrsto umutiti bjelanjke. Ukoliko mutite mikserom, najbolje je postepeno pojačavati snagu miksera. Smanjiti jačinu štednjaka, a dok mlijeko struji žlicom u njega ubacivati knedle od bjelanjaka. Kada budu počele rasti, okrenuti ih da se skuhaju i sa druge strane. 

Gotove knedle rešetkastom (šupljikavom) žlicom vaditi iz posude i redati u drugu, iz koje ćete služiti. Mlijeko skloniti s vatre. U drugoj posudi žumancima dodati šećer (može uz to i vanilin šećer), i dobro umutiti, dok ne pobijele i postanu pjenušava. Dodati dvije pune žlice brašna, i lagano ih umiješati, prvo kutlačom potom mikserom ili žicom. U dobivenu smjesu dodati dva-tri suska toplog mlijeka, i promiješati kutlačom dok se ne sjedini. 

Mlijeko vratiti na štednjak, na laganu temperaturu, pa uz konstantno miješanje dodati smjesu od žumanjaka. Miješati dok se ne dobije potrebna gustoća (gusti krem). Čim krem bude gotov, preliti sa njim ranije dobivene knedle, i sačekati da se ohladi. Ukoliko možete čekati. 

Prijatno!

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.