Rezidba je obavezna mjera održavanja voćki, kako bi stablo bilo zdravo i kako bi se dobio dobar i kvalitetan urod.
Redovno orezivanje omogućava krošnji "disanje", orezana lisna masa imat će veći protok svjetlosti i bolju ventilaciju.
Zimska rezidba obavlja se krajem veljače ili početkom ožujka. S obzirom da se nikad ne zna koliko će zima trajati, najbolje je ovo izvesti početkom proljeća.Tek kada smo sigurni da je zima završena, provjeravamo koliko je grana izmrzlo, i koliku dužinu grane treba odrezati. Potrebno je ukloniti sve vodopije, vertikalne grane. One čine vegetativni prirast i na njima neće biti pupoljaka. Vrlo su masivne i oduzimaju hranu i vodu, bez ikakve koristi. Potrebno je i odrezati grane koje rastu unutra, jer dolazi do zasićenja i prevelike koncentracije u sredini.
Kada je u pitanju alat, on treba biti jako oštar, kako ne bi došlo do oštećivanja grana. Također, kako se ne bi štetnici i bolesti prenosile sa stabla na stablo, trebalo bi dezinficirati alat nakon svake voćke. To se može učiniti alkoholom,ili plamenom. Također, valjalo bi i premazati svaki rez voćarskim voskom, jer je svaki rez kao rana kod čovjeka i premazivanjem se sprječava unos štetnika.
artinfo.ba