ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
"Uvijek IN, nikad OUT"

svjetski-dan-borbe-protiv-aids-a-naslovnica_583fdaf5d6940.jpg

 

Na inicijativu Svjetske zdravstvene organizacije je 1988. godine 1. prosinca uveden kao Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Dan je to kada se svake godine diljem svijeta ljudi ujedinjavaju kako bi odali počast osobama koje su izgubile bitku protiv ove bolesti i kako bi podsjetili na potrebu suzbijanja diskriminacije i stigmatizacije oboljelih te upozorili na rizike i opasnosti od HIV/AIDS-a.

Kao i prethodnih godina, Srednja medicinska škola Katoličkog školskog centra ''Sv. Josip'' u Sarajevu obilježava 1.12. Svjetski dan borbe protiv AIDS-a no ove godine u online duhu. Učenice IV.a zanimanje medicinska sestra-tehničar zajedno sa profesorom Mateom Vukojom su pokrenuli online kampanju pod nazivom ''Uvijek IN, nikad OUT'' u sklopu koje će se održati webinar u utorak, 1.12. s početkom u 18 sati, koji će voditi učenica Michelle Sing.

Cilj kampanje ''Uvijek IN, nikad OUT'' je podizanje svijesti djelatnika i učenika Katoličkog školskog centra o HIV/AIDS-u, pokazivanja solidarnosti prema oboljelima, utjecanja na smanjenje stigme i diskriminacije i skretanja pozornosti na opasnosti koje donosi rizično ponašanje.

''Učenice su pripremile i videouradak koji šalje jasnu poruku da prestanemo vršiti stigmu i diskriminaciju osoba inficiranih HIV/AIDS-om koje proizilaze iz neznanja i predrasuda i na taj način uskraćivati njihova temeljna ljudska prava i slobode jer dovodimo do razarajućeg osjećaja na individualnoj razini, osjećaja srama, krivice i samoizopćenja što dodatno predstavlja smetnju u prevenciji širenja infekcije te rezultira odgađanjem testiranja a time i otkrivanja zaraze, uskraćuje adekvatnu njegu i podršku te pravovremeno liječenje'' poručuje profesor Mateo Vukoja.

Pozivamo Vas da na današnji dan nosite crvenu vrpcu kao simbol podrške osobama inficiranim HIV/AIDS-om te prisjetimo se onih koji su izgubili životnu bitku zbog ove opake bolesti i glasno poručimo ''Uvijek IN, nikad OUT''.

thumbnail_128425876_1833065253509296_3168270225233427365_n.jpg
 

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17