× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Probajte

kifle

Foto: Ilustracija

Zaista ćete biti zadovoljni, okus je odličan.

Kvasac izmrviti pa dodati šećer i mlako mlijeko, dobro promiješati pa ostaviti 10 minuta da se kvasac digne.

Nakon proteka vremena dodati ulje i mlaku vodu u koju ste prethodno umiješali ocat / sirćet. Dodati brašno, sol i narezan maslac pa umijesiti mekano homegeno tijesto.

Baš kao i svako tijesto, tako i ovo za kifle je potrebo zaista dobro umijesiti i nije dovoljno tek toliko “dva puta” okrenuti tijesto. Ostaviti poklopljeno da se diže 50 minuta.

Nakon što se tijesto dignulo a ovoj fazi pripreme potrebno je dobro promijesiti tijesto, pa podijeliti na 20 približno jednakih dijelova.

Rukom otrgnite dio koji možete stanjiti rukama pa zamotati ali možete koristiti i valjak ako vam je tako lakše. Samo izbjegavajte dodavanje puno brašna na podlogu.

Pekarske kifle premažite sa malo mlake vode i po želji posipajte svaki kiflu sa prstohvat soli.

NAPOMENA: Ovaj dio možete i preskočiti. Naime, zbog svojih svojstava sol se malo otopi u pečenju i kifla malo potamni na tom slanom dijelu, pa možda neće biti one klasične boje kao okolni dijelovi.

Ostavite da se dižu još 20 minuta na sobnoj temperaturi. Vjerujem da većina vas nema toliku pećnicu da bih ih pekla sve odjednom, pa ćete ih peći na 2 puta. Imajte na umu da stavljate peći one koje ste prve oblikovali jer će se one ipak neko vrijeme dizati dok budete oblikovali drugu “turu”. Pečete do željene boje, oko 20 minuta na 230 C. Ohladite pa poslužite.

Sašina kuhinja

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski kiseljak - novi 28.6.
  • Probajte

kifle

Foto: Ilustracija

Zaista ćete biti zadovoljni, okus je odličan.

Kvasac izmrviti pa dodati šećer i mlako mlijeko, dobro promiješati pa ostaviti 10 minuta da se kvasac digne.

Nakon proteka vremena dodati ulje i mlaku vodu u koju ste prethodno umiješali ocat / sirćet. Dodati brašno, sol i narezan maslac pa umijesiti mekano homegeno tijesto.

Baš kao i svako tijesto, tako i ovo za kifle je potrebo zaista dobro umijesiti i nije dovoljno tek toliko “dva puta” okrenuti tijesto. Ostaviti poklopljeno da se diže 50 minuta.

Nakon što se tijesto dignulo a ovoj fazi pripreme potrebno je dobro promijesiti tijesto, pa podijeliti na 20 približno jednakih dijelova.

Rukom otrgnite dio koji možete stanjiti rukama pa zamotati ali možete koristiti i valjak ako vam je tako lakše. Samo izbjegavajte dodavanje puno brašna na podlogu.

Pekarske kifle premažite sa malo mlake vode i po želji posipajte svaki kiflu sa prstohvat soli.

NAPOMENA: Ovaj dio možete i preskočiti. Naime, zbog svojih svojstava sol se malo otopi u pečenju i kifla malo potamni na tom slanom dijelu, pa možda neće biti one klasične boje kao okolni dijelovi.

Ostavite da se dižu još 20 minuta na sobnoj temperaturi. Vjerujem da većina vas nema toliku pećnicu da bih ih pekla sve odjednom, pa ćete ih peći na 2 puta. Imajte na umu da stavljate peći one koje ste prve oblikovali jer će se one ipak neko vrijeme dizati dok budete oblikovali drugu “turu”. Pečete do željene boje, oko 20 minuta na 230 C. Ohladite pa poslužite.

Sašina kuhinja

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.