ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Podrška i inkluzija

carape-down-sindrom-640x426 590.jpg

 

Danas je Svjetski dan osoba sa sindromom Down. Down Syndrome International je službeno odredio 21.ožujak kao Svjetski dan osoba sa ovim sindromom. Baš ovaj datum je izabran kako bi označio jedinstvenost u trisomiji 21.kromosoma. Prvi put je ovaj dan obilježen u Singapuru 2006.godine, a mnoge organizacije diljem svijeta obilježavaju ovaj dan.

Downov sindrom je genetski poremećaj koji je uzrokovan prisutnošću jednog kromosoma viška. Nastaje u trenutku začeća. U prosjeku, jedno od 650 novorođene djece rađa se sa sindromom Down. Poremećaj sprječava normalni mentalni i tjelesni razvitak djeteta. Sindrom Dana osoba s Down sindromom su različite čarape, jer ih osobe s ovim sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa daje se podrška ovim osobama, ali i šalje snažna poruka svijetu.

Danas, zbog situacije s koronavirusom, ovaj dan se neće posebno obilježavati. No, to ne znači da nošenjem različitih čarapa ne možemo poslati poruku osobama sa sindromom Down da nisu same. Inkluzija i jednakost dvije su riječi kojima se treba voditi, i slati podršku osobama, ali i cijelom svijetu.

I da, nisu to osobe s posebnim potrebama. To su jednostavno POSEBNE osobe !

 

BM/Artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17